Hlavní obsah

Hrdá maminka dvojčat: Tohle je mé tělo po porodu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když otěhotněla, byla šťastná. Zjistila, že čeká dvojčata a radovala se o to víc. Pak ale přišly její holčičky na svět a ona si prožila peklo. Bolavé a zraněné tělo, poporodní deprese, totální vyčerpání a nulové sebevědomí. To vše ji ničilo. Zvládla to jen díky své lásce k fitness. Nyní hrdě ukazuje své tělo, včetně strií a povolené kůže.

Článek

V prosinci 2016 přivedla Shina Pierce (29) z Nového Zélandu na svět dvě krásné a zdravé holčičky – dvojčátka Harper a Nicole. Porod byl ale velmi těžký, trval několik dní a Shina při něm utrpěla bolestivá porodní zranění. Kvůli probdělým nocím, kdy k miminkům vstávala každou hodinu, ji dostihlo naprosté vyčerpání. Nakonec vše vyústilo v poporodní depresi, kvůli které mladá žena nedokázala dlouhé tři měsíce opustit bezpečí domova.

Foto: Profimedia.cz

Nyní si Shina už užívá rodinné štěstí, ale zpočátku to nebylo vůbec snadnéFoto: Profimedia.cz

Poporodní deprese

Bylo to utrpení, které má Shina stále v živé paměti. „Byla jsem strašlivě unavená, úplně bez energie. Cítila jsem se jako ten nejhorší člověk na světě, protože jsem nezvládla ani tak obyčejnou věc, jako je být matkou.“ Postupně u ní propukala poporodní deprese, až to skončilo tak, že každý den několik hodin proplakala (co by měly vědět prvorodičky). „Nebyla jsem schopná ničeho. Navíc mě kvůli zraněním z porodu každý pohyb bolel. Nemohla jsem chodit, sedět, prostě nic,“ říká Shina.

Bolelo jí tělo, ale i duše. Styděla se za svou neschopnost a jen doma se cítila alespoň trochu chráněná. Trvalo čtvrt roku, než dokázala jít ven mezi lidi.

Foto: Profimedia.cz

Odnosit dvojčata je pro tělo velká zátěžFoto: Profimedia.cz

Ztráta kondice po porodu

Pro Shinu bylo vše o to těžší, že než otěhotněla, byla ve skvělé fyzické kondici. „Byla jsem doslova fitness fanatik, tvrdě jsem cvičila čtyřikrát až pětkrát týdně. Když jsem otěhotněla, přestala jsem s tím, bála jsem se, abych nepotratila nebo jinak neohrozila své holčičky.“

Během těhotenství pak přibrala 31 kg, svaly jí ochably (tyhle matky provozovaly extrémní sporty i během těhotenství). „Byla jsem zděšená, jak moc jsem z formy. Běžné věci, které pro mě dřív nepředstavovaly žádnou námahu, byly teď tak těžké. Třeba se jen zvednout ze země, nebo jít na procházku s kočárkem.“

Hnusila se sama sobě, nesnášela své tělo, které si pamatovala jako silné, pevné a štíhlé, ale teď bylo pravým opakem toho všeho.

Foto: Profimedia.cz

Shina se trápila i tím, jak vypadalo její tělo těsně po porodu (foto vlevo)Foto: Profimedia.cz

Jak zhubnout po porodu

Nakonec v sobě ale mladá maminka našla sílu a rozhodla se svému zbídačenému stavu vzdorovat. Šla na to velmi zlehka. Nejdřív absolvovala procházky s kočárkem a k tomu patnáctiminutová cvičení doma. Postupně si přidávala.

A dnes? Do tělocvičny prý chodí pětkrát týdně a k tomu cvičí i doma. Je zpátky na své původní váze, která se pohybuje kolem šedesáti kilogramů, a své konfekční velikosti číslo 36 (cviky na celulitidu).

Její tělo je ale těhotenstvím a porodem dvojčat nevratně poznamenáno. Strie a povolená kůže na bříšku je jasným důkazem, že Shinino tělo dokázalo něco neuvěřitelného. A přesně tak k tomu sympatická maminka přistupuje. „Konečně jsem na své tělo, včetně té povolené kůže a strií, pyšná. I proto jsem se rozhodla účastnit fitness soutěže, kde to každý uvidí. Samozřejmě mě trochu znejistily mé soupeřky, které jsou také matkami, ale jejich bříška tomu vůbec neodpovídají, ale pak jsem si uvědomila, že o to vůbec nejde. Že tohle všechno dělám jen pro sebe, že je úplně jedno, co si ostatní řeknou,“ říká Shina, která je teď spokojená se svým tělem i se svým životem.

Foto: Profimedia.cz

Nyní už je Shina opět v kondici, ale povolená kůže na břiše stále připomíná, co její tělo dokázaloFoto: Profimedia.cz

Co tomu říkáte, není Shina krásná i se striemi a povolenou kůží?

Reklama

Související témata:

Načítám