Hlavní obsah

JLo nebo Rybová: Celebrity, které to (ne)přehání s make-upem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná herečka nebo zpěvačka nevyjde na červený koberec bez make-upu, pokud tedy nejste Tilda Swinton (59) nebo Alicia Keys (39), které vypadají i na takové akci jako nenalíčené. Některé slavné ženy to ale zbytečně přehánějí. Kdo sází na tuny make-upu a kdo vyznává pravidlo „méně je více“?

Článek

Když přijde na líčení, lze svět rozdělit na dva protipóly. Na jednom je přirozenost a nenucená elegance Francouzek, kterým stačí červená rtěnka. Pak je tady americký styl krásy plný contouringu, primerů, fixačních sprejů a vystínovaných očí. Které z celebrit make-up skoro nenosí nebo volí spíš přirozenější cestu? A které bez pořádné vrstvy líčidel nedají ani ránu?

Lady Gaga (33)

K Lady Gaga neodmyslitelně patří výrazný make-up a extravagantní vizáž, mnohdy na úkor vkusu. Nicméně v jistém ohledu jde o umělecká díla. Když si zahrála roli Ally ve filmu Zrodila se hvězda (2018), měli jsme možnost vidět, jak vypadá bez tuny líčidel a paruk, jen v hnědých vlasech, které jsou její přirozenou barvou. Ale uznáváme, že v blond je to prostě ona.

Lásku k make-upu proměnila ve vlastní značku – Haus Laboratories. Produkty navrhuje ve spolupráci se svou nejlepší kamarádkou a zároveň respektovanou vizážistkou Sarah Tanno (39).

Foto: Profimedia.cz

Excentrický look na loňské události Met Gala, kde se slavní předvádějí v těch nejpodivnějších kostýmech, má na svědomí právě make-up artistka Sarah TannoFoto: Profimedia.cz

Margot Robbie (29)

Herečka Margot Robbie působí i na červeném koberci přirozeně. I když ráda zkouší nové trendy, je vždy decentní jako tady na fotce. Lila linky si skoro nevšimnete! Spolupracuje často s Pati Dubroff (51), která jí vytvoří přirozené líčení hodící se jak na večerní akci, tak i na denní nošení. Nejvíc si dává vizážistka záležet na přípravě pleti, které věnuje u svých klientek klidně 40 minut, a kromě použití pečujících produktů pleť i masíruje. Proto vypadá Margot vždy tak svěže! Jak na dokonalou pleť?

Foto: Profimedia.cz

Důležitou roli hraje v líčení Margot Robbie tvářenka, která nikdy nechybí. Její vizážistka Patti Dubroff je na sebe vrství pro dlouhotrvající efekt – nejdřív krémová, potom pudrováFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (50)

I když je Jennifer Lopez královnou looků na červeném koberci, občas jí to nevyjde a vrstev líčidel by mohlo být o maličko méně. U konturování jde o to z něj vytěžit maximum pro krásnější rysy, ale ne aby bylo vidět, kde všude máte bronzer a kde rozjasňovač a korektor. I mistr tesař se někdy utne. Jak si konturkou zeštíhlit obličej?

I když JLo na 50 nevypadá, ani když je bez make-upu, její vizážista umí prostě kouzla. Scott Barnes (50) ji připravoval i na vystoupení na posledním Super Bowlu a celé to trvalo od půl 11 ráno do půl 6 šesté večer. Bez bronzeru, kouřově vystínovaných očí, linek, pudru a lesku na rty by na pódium (a červený koberec) nevstoupila!

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez se líčení ani účes na přehlídku Toma Forda příliš nepovedlyFoto: Profimedia.cz

Alexa Chung (36)

Kráskou, která sází spíš na přirozenost, je Britka Alexa Chung. Modelka, moderátorka a návrhářka zřídkakdy nosí stíny, spíš miluje jemné kočičí linky, perfektní pleť, jemnou rtěnku a lehký dotek tvářenky.

Její typický look „takhle jsem se probudila“ dolaďují jemně zvlněné vlasy. Těch docílíte tak, že si vlhké prameny smotáte do malých drdůlků a necháte je tak uschnout. Alexa byla, je, a bude beauty ikonou, tečka.

Foto: Profimedia.cz

Alexa Chung je mistryní v přirozeném líčení, které vypadá, jako když se ani nelíčilaFoto: Profimedia.cz

Daniela Šinkorová (47)

Daniela Šinkorová je považována za make-upovou královnu, ale ne vždy v dobrém slova smyslu. Líčidla miluje a nešetří jimi ani v případě denního líčení mimo světla reflektorů. Původem slovenská herečka je kráska od přírody, které by klidně stačilo make-upu minimum. Ale rozumíme, když je líčení vášeň...

Foto: Profimedia.cz

Daniele Šinkorove to občas s líčením nevyjde, ale ruku na srdce, která z nás někdy nezvolila špatný odstín make-upu?Foto: Profimedia.cz

Linda Rybová (44)

Z českých krásek sází na přirozenost Linda Rybová. Oči namalované ještě něčím jiným než řasenkou jsme na ní snad nikdy neviděli. Maximálně sáhne po červené rtěnce a nutno uznat, této herečce to absolutně stačí, podtrhuje to její mladistvý vzhled. Nemůžeme tvrdit, že jí nezávidíme.

Foto: Profimedia.cz

Linda Rybová s make-upem neexperimentuje, razí cestu přirozenostiFoto: Profimedia.cz

Katy Perry (35)

Katy Perry se s make-upem kamarádí někdy až přespříliš a na červeném koberci předvádí looky, které mají využití spíše jen na Instagramech beauty blogerek. Výrazné rysy zpěvačky unesou „velké“ líčení, ale stačilo by jen maličko ubrat, aby nepůsobila jako omalovánky.

Foto: Profimedia.cz

Katy Perry přiznala, že dříve bojovala s problematickou pletí a akné. Možná proto je zvyklá mít na sobě více vrstev make-upuFoto: Profimedia.cz

Kate Winslet (44)

Přebornicí v přirozeném a slušivém make-upu je Kate Winslet. Na červený koberec si vystačí s rozjasňujícím stínem, světlejší rtěnkou a řasenkou. Na den používá co nejmenší vrstvu make-upu ke sjednocení pleti, natočí si řasy kleštičkami (řasenku vynechává), nanese balzám na rty, a jde. Podle ní je nejdůležitější pít hodně vody a nestresovat se, protože unavený obličej nezakryje ani ten nejdražší make-up.

Foto: Profimedia.cz

Od Kate Winslet by se spousta žen, i těch mladších, mohla učit! Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám