Hlavní obsah
3,6
(10)
Foto: Petra Veselá

Foto: Petra Veselá

Klasická panna cotta je na vás moc tučná? Připravte ji z jogurtu! Přidejte fíky, med a delikatesa je na světě!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks fíků
  • 4 lžíce vlašských ořechů
  • 2 lžíce medu
  • 150 ml mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 3 plátky želatiny
  • 250 g řeckého jogurtu
Článek

Postup

01.

Želatinu nechte 10 minut v kovovém rendlíku nabobtnat v trošce studené vody, jogurt prošlehejte s cukrem a mlékem.

02.

Nabobtnanou želatinu zahřejte do rozpuštění, vmíchejte do ní dvě lžíce jogurtové směsi a poté ji přimíchejte do zbytku.

03.

Rozdělte do 4 skleněných nebo silikonových formiček a nechte v lednici alespoň 2 hodiny zatuhnut.

04.

Půl hodiny před podáváním rozpulte fíky, v pekáčku je pokapejte medem, posypejte nahrubo nasekanými ořechy a pečte asi půl hodiny při 180 stupních.

05.

Zatuhlou panna cottu vyklopte a podávejte s fíky a vypečeným sirupem.

Vyzkoušejte někdy přípravu domácího jogurtu bez jogurtovače, je to opravdu snadné!

Reklama

Související témata:

Načítám