Hlavní obsah

Kam s rukama při sexu: drážděte, svažte se a hrajte si

Foto: Summer loveee, Shutterstock.com

Foto: Summer loveee, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Může to být rozpačité až trapné. Líbáte se, hladíte, pak milenec naplno převezme iniciativu, takže přijímáte jeho pozornost a péči. Co právě v téhle chvíli dělat s rukama? Vyberte si ze sedmi nabízených možností a nenechte své paže zahálet. Je to škoda!

Článek

Aktivita a pozice rukou při milování není tak populárním tématem, jako je například orální nebo anální sex, přesto se s tím, co s horními končetinami dělat, potýká mnoho milenců. Ale je to trochu paradox – ruce jsou přece hlavní prostředek neverbální komunikace!

Zatímco při svádění většina lidí nemá problém ruce začlenit do namlouvacího rituálu, přímo v posteli už je to jiná. „Mám milence hladit, když mi dopřává potěšení ústy, nebo bude lepší, když si dám paže za hlavu?“ Možná nad tím přemýšlíte i vy. A na výběr máte hned ze sedmi možností.

1. Milence si lačně přitáhněte o kousek blíž

Nikdy nic nezkazíte láskyplným pohlazením, a když si partnera přitáhnete a jemně mu přitisknete nehty na záda, aby cítil, že po něm toužíte, zaručeně mu stoupne krevní tlak. K pozicím, které to umožňují, patří třeba misionář. A záda nejsou jediná oblast, po které se dá jezdit nehty a škrábat. Ruce můžete „přilepit“ i na milencův zadek a jeho pánev přitisknout na svoji. Výmluvnější gesto chtíče naleznete jen velmi těžko.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Zapojte lehce nehty a dejte najevo, jak se vám to líbíFoto: fizkes, Shutterstock.com

2. Stimulujte jeho erotogenní zóny

Každý je jiný a co člověk, to vlastní tajná místečka citlivá na dotek. V závislosti na poloze si pohrávejte s oblastmi milencova těla, na které dosáhnete. K často udávaným erotogenním zónám se řadí pokožka hlavy, dlaně, podkolenní jamky, ale i zadní část krku, na kterou se zpravidla zapomíná. Konečky prstů jeďte pomalu po páteři až k bodu, kde začínají vlasy.

3. Stimulujte svoje erotogenní zóny

Muž je vizuálně zaměřený tvor a jeho vzrušení nabírá na obrátkách ve chvíli, kdy milenka dráždí sama sebe. Skutečně nevíte, co s rukama? Přidržujte si prsa, drážděte si bradavky, popřípadě si ukazováček vsuňte do úst a začněte ho sát. Ve vteřině tak názorně prozradíte, co se bude dít za chviličku, až převezmete iniciativu.

4. Nechte se znehybnit

Svazování a poutání představuje příjemné zpestření postelových hrátek. Nevadí-li vám submisivnější postoj, požádejte milence, aby se chopil šátku, kravaty nebo rovnou pout a ruce vám znehybnil, samozřejmě bezpečně, bez otlaků a příliš těsných uzlů. Sexuální experti doporučují mít u sebe nůžky (čistě pro strýčka Příhodu, kdyby něco náhodou nevyšlo a uzel nešel rozvázat). Navzdory tomu, že je svazování trochu riskantní, odpadá při něm dilema, co dělat s rukama…

5. Vezměte si na starost erotickou pomůcku

Málokterá erotická hračka pro dospělé dokáže na místě k tomu určeném držet jen tak, sama o sobě. Aby splnila svůj účel, musí se přidržovat, tak si to vezměte na starost. Je jedno, jestli do sexu začleníte párový vibrátor, vibrační stimulátor prostaty, masážní hlavici či pomocníka simulujícího sání klitorisu. Okamžitě dáte svým rukám velmi důležitou práci.

6. Lubrikujte

Suchý sex je špatný sex. Lubrikace zajišťuje pohodlné a bezbolestné zasouvání penisu do pochvy, ale ne vždy je dostatečná. Tak se chopte lubrikačního gelu, třeba toho, který kromě zvlhčení poševní sliznice zvyšuje citlivost ženských intimních partií, a aplikujte ho v pravidelných intervalech, kam je potřeba. Zaměstnáte se a ještě sex uděláte příjemnějším.

7. Dělejte sex bezpečnější a hezčí 

Přidržujte se, ať neztratíte balanc, rukama zpomalujte, nebo naopak zrychlujte přírazy partnerovy pánve (stačí ho za ni jen držet a naznačovat mu, jaké tempo vám vyhovuje). Jak již bylo uvedeno, ruce jsou prostředkem neverbální komunikace, což znamená, že zhmotňují vaše přání a myšlenky. Ještě pořád je chcete nechat nečinně zahálet?

Reklama

Načítám