Hlavní obsah

Zvuky sexu. Jak v posteli sténat a znít ještě lépe?

Foto: Arthur-studio10, Shutterstock.com

Foto: Arthur-studio10, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sotva otevřete ústa, dvakrát zamručíte, jednou zahekáte a je hotovo? Milenec je díky tomu určitě vzrušený až na půdu! Nebo ne? Zkuste to jinak. Sexy sténání chce trochu víc svůdnosti a méně decibelů!

Článek

Sexy zvuky v posteli stupňují vzrušení, podtrhávají chlípnou atmosféru a v neposlední řadě dávají milenci povědomí o tom, jak si vede. On přilepí jazyk na váš klitoris, vy slastně zamručíte. Díky bohu, hned se mu uleví, protože i beze slov dostane zprávu o tom, že zvolil správnou strategii a jeho dráždění dopadá na úrodnou půdu. Na sténání je skvělá ještě další věc. Vždycky se dá vylepšit. Cítíte se při něm trapně a nejistě? Pak můžete zapracovat i na pocitech, které ve vás vyvolává. Už při příštím milování zaznamenáte obrovský rozdíl!

Jak znít v posteli sexy?

Jemné zalapání po dechu do uší druhých je obrovským spouštěčem vášně, stejně jako dobře vybraná slůvka: nepřestávej, ještě, pokračuj, to je ono… Tyhle fráze zní o dost lépe, pokud máte svůdný hlas.

Evoluční psycholožka Melanie Shoup-Knox z Univerzity Jamese Madisona sídlící v americké Virginiii zjistila, že ženy mají v době ovulace svůj hlas položený o něco níž než obvykle, což u silnějšího pohlaví vyvolává nebývalý zájem. „Mužům, na něž promluví ovulující žena, se o pět procent zvýší srdeční rytmus a elektrická aktivita v kůži vzroste o dvacet procent,“ zmínila se tehdy vědkyně. V překladu to znamená, že jsou z vás paf. Bohužel, skřípavý, ostrý, pichlavý či jasný dívčí (až naivní) hlásek toto kritérium nesplňuje, což ale není konec světa.

Foto: Artem Furman, Shutterstock.com

Pokud zníte opravdově, každé vyjádření rozkoše se počítáFoto: Artem Furman, Shutterstock.com

Decibely lásky, to je muzika!

Britská sexpertka Tracey Cox říká, že většina lidí je sice zděšená, když zaslechne vlastní hlas, lehký trénink ale dokáže věci změnit. „Poslouchejte sami sebe. Nahrajte si vlastní hlas, pak ho položte tak, jak je vám to sympatické, a snažte se s ním sžít. Hlavně nezapomeňte dýchat. Bez přísunu kyslíku mozek nedokáže jasně uvažovat a my mluvíme vysokým a přiškrceným hlasem, nevydáváme tedy žádné sexy zvuky,“ doporučuje sexuální guru v sukni.

Perfektní sténání

Když už rozpoznáte, jaká poloha hlasu vám sedí, zaměřte se na sténání, díky kterému vás milenec bude milovat ještě víc — a vy zase jeho. Jakmile uvidíte, že ho vaše vzdechy motivují, zbavíte se ostychu. Nejprve ale zapomeňte na všechno, co je k vidění v pornofilmech. Těmi se určitě neinspirujte, nepotřebujete se líbit kameře, nýbrž sobě a partnerovi.

Při sexu nelžete, neřvěte jako Tyrannosaurus rex (je to příliš podezřelé a falešné), jen se ztište a začněte s měkčím zasténáním. Lehce pootevřete ústa a vydejte zvuk – v hlasitosti tak akorát. Americká sexuální terapeutka Laurie Mintz tvrdí, že tyhle vaše vlastní zvukové projevy slouží i ke zvýšení osobního vzrušení. „Sténání pomáhá uvolňovat zábrany, díky čemuž se snáze ponoříte do rozkoše,“ radí svým klientkám zkušená lékařka. A to je právě ta nejdůležitější část „nácviku“.

Hrajte (téměř) bez pravidel

Po pár zasténáních přestaňte přemýšlet, jak dýchat, jak mít pootevřená ústa, kam položit ruce a co říkat. Vypněte a nechte své tělo prostupovat rozkoší. Platí totiž, že se zesilujícím vzrušením se přestáváte hlídat, tudíž jste víc spontánní — zvuky již nepotlačujete, jen jejich prostřednictvím dáváte najevo vlastní sexuální blahobyt, což je ta nejlepší a nejpřirozenější varianta.

Jen se skutečně vyhněte hlasitému křičení, to je pravidlo číslo jedna. Na muže něco takového působí nereálně. Co se týče dvojky, pokuste se nesténat přímo do milencova ucha. Ve chvíli, kdy se necháte unést, může být pro protistranu byť jeden, ovšem nepřiměřený a nečekaně vydaný zvuk, dost nepříjemný. Jinak si nedělejte starosti. Vaše sténání při sexu pravděpodobně není tak špatné, jak si myslíte. Pokud zníte „opravdově“, každé vyjádření rozkoše se počítá a milenec je z něj vedle.

Reklama

Načítám