Hlavní obsah

Královna Camilla, Helen Mirren či Kylie Minogue. Další VIP dámy, co mají svou Barbie jako gesto díků

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hračka, která dobyla svět. A ne jen ten dětský, pronikla i do světa showbyznysu. Barbie kraluje dětským pokojíčkům, v podání Margot Robbie září ve filmu a kdo ze slavných nemá „svoji“ panenku, jakoby nebyl. Nedávno se své Barbie dočkala třeba Kylie Minogue, Shania Twain, Helen Mirren a teď i britská královna Camilla.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V obchodech se dají sehnat Barbie všeho druhu. Blonďaté, tmavovlasé, se světlou i s tmavou pletí. Oblečené jako princezny, ale i v džínách a tričkách. A pak jsou tu ještě panenky inspirované slavnými ženami (a Kenové inspirovaní slavnými muži). Svou Barbie má například Marilyn Monroe nebo Elvis Presley. Ale také řada žijících celebrit - nejnověji britská královna Camilla.

Oslava MDŽ od Matella

Před pár dny jsme oslavili Mezinárodní den žen - svátek, který v minulosti vznikl jako nástroj hnutí za práva žen. Firma vyrábějící ikonické panenky se letos rozhodla oslavit sílu a práva žen tím, že vytvořila několika slavným ženám, které společnost vyhodnotila jako inspirativní globální vzory, jejich Barbie. Svou panenku tak získala například australská zpěvačka Kylie Minogue, britská herečka Helen Mirren či kanadská zpěvačka Shania Twain.

Rozhodně si je ale nemůžete koupit, v obchodech tyhle Barbie nebudou, jde jen o gesto a způsob, kterým se Matell rozhodl poděkovat vybraným ženám za jejich práci.

Královna Camilla má svou Barbie

Nejnovější slavnou ženou, která se pyšní Barbie inspirovanou její osobou, je britská královna Camilla. Dostala ji v úterý 12. března jako poděkování za svoji práci v roli prezidentky nadace Women of the World.

Rozhodně z ní měla radost, a když ji přebírala, vtipkovala. „Ubrali jste mi tak padesát let, skvělé. Každý by měl mít svou Barbie,“ smála se při pohledu na panenku, která vypadá jako ona, ale opravdu o dost mladší.

Další VIP Barbie

Tyhle dámy samozřejmě nejsou první (a určitě ani poslední), které měly tu čest stát se předlohou pro ikonickou panenku. Svou má třeba i zpěvačka Beyoncé, její panenka je inspirovaná tím, jak se v době těhotenství prezentovala na Grammy v roce 2017. Ale i slavná modelka Heidi Klum či plus size modelka Adshley Graham. A samozřejmě Jennifer Lopez či Gillian Anderson a David Duchovny jako představitelé agentů z legendárního seriálu Akta X.

Ženy s velkým Ž

A zajímavost na závěr. V březnu 2018 spatřilo světlo světa 17 panenek inspirovaných ženami, kterým se podařilo ve svých oborech prorazit nejrůznější tabu. Najdete zde sportovkyně, michelinskou kuchařku, filmovou producentku, novinářku, ekoložku a další. Celou sedmnáctku ale vedou tři dámy, které se zapsaly do historie. Je to americká letkyně Amelia Erhart, která v roce 1928 jako první žena přeletěla Atlantský oceán (v roce 1937 se ztratila při letu nad Tichým oceánem), mexická malířka Frida Kahlo (zemřela v roce 1954) a Katherine Johnson, afroamerická matematička, které se podařilo přes veškeré genderové i rasové předsudky dostat do NASA a jejíž výpočty pomohly k bezpečnému návratu letu Apolla 13.

Reklama

Načítám