Hlavní obsah

Kebab z mletého kuřecího s  česnekovo-pažitkovým dipem

Hodnocení:
(37)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
střední

Hoďte za hlavu předsudky o tom, že mleté kuřecí maso je suché. Šťavnaté kebaby si budete chtít připravovat i mimo grilovací sezonu. Skvěle chutnají například s pečenými bramborami a česnekovo-pažitkovým dipem.

Ingredience pro:
2 porce
Kebab
  • 350 g mletého kuřecího masa
  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce horké vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 špetky soli
Pečené brambory
  • 400 g brambor
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvého mletého pepře
  • 1 špetka soli
Česnekovo-pažitkový dip
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 špetka soli
Článek

Krok 1: Brambory omyjte. Nakrájejte podélně na čtvrtiny a promíchejte v míse se studenou vodou. Poté slijte a důkladně osušte utěrkou. Pokapejte olivovým olejem, posypejte drceným kmínem, najemno pokrájeným rozmarýnem, pepřem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou. Bude to trvat asi 15 minut. Osolte až před servírováním.

Krok 2: Ovesné vločky zalijte 3–4 lžícemi horké vody a nechte pár minut nasáknout. Poté promíchejte s olivovým olejem. Vločky směs nadlehčí a olej dodá kebabu šťávu. Směs přendejte do mísy s kuřecím masem, přidejte římský kmín, prolisovaný česnek, tymián a větší špetku soli. Důkladně promíchejte.

Krok 3: Z masové směsi tvarujte šišky. Napíchněte na špejle nebo kovové jehly a grilujte dozlatova. Bude to trvat asi 10 minut.

Krok 4: Než se maso ogriluje, připravte si dip. Zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným česnekem, pažitkou a podle chuti dosolte.

Jaká další příloha skvěle doplní vaše grilované speciality? Zkuste například salát ze zelených fazolek a raných brambor, osvěžující tzatziki  nebo zapletený chléb se špenátovým pestem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek