Hlavní obsah
3,2
(198)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Pro delikátní a luxusní cheesecake s vůní i chutí kokosu nemusíte běžet do předražené cukrárny. Sami ho zvládnete celkem jednoduše a než ho strčíte do trouby, na přípravu vám bude stačit 20 minut.

20 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
21 cm průměr formy
Korpus
  • 130 g sušenek BeBe
  • 50 g kokosu
  • 70 g másla
Náplň
  • 200 ml kokosového mléka
  • 300 g čerstvého krémového sýru
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 80 g cukru moučka
  • 40 g kokosu
  • 3 ks vejce
  • 1 kousek másla
Článek

Odložte ovocné dorty na později a vychutnejte si tuto kokosovou lahůdku. Zvládnete ji připravit během pár minut a ocení ji každý, kdo má rád krémové dorty plné chutí.

Postup

01.

Nejdříve si připravte korpus. Sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno. Použijte ideálně světlé sušenky (křehké jsou i máslové). Smíchejte je s kokosem. Máslo rozpusťte a zalijte jím sušenkovou směs. Důkladně promíchejte anebo ještě chvíli prožeňte v mixéru.

02.

Dno pečicí formy vyložte pečicím papírem a boky vytřete máslem. Sušenkovou směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a umačkejte. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a 10 minut předpékejte.

03.

Než se korpus upeče, připravte si náplň. Kokosové mléko (v obalu) vložte na několik minut do horké vodní lázně, aby povolil tuk v mléce a netvořil v náplni hrudky. Použijte tučné mléko, má lepší chuť. Zahřáté mléko poté v míse prošlehejte s krémovým sýrem (typu Lučina, žervé, Philadelphia), tvarohem, moučkovým cukrem a kokosem. Jen krátce zašlehejte vejce. Pokud byste směs s vejci šlehali dlouho, mohlo by se stát, že by během pečení nebo chladnutí vznikla v cheesecaku prasklina.

04.

Hotovou směs nalijte na předpečený korpus a teplotu trouby snižte na 160 °C. Pečte 70 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout. Před servírováním můžete ozdobit plátky kokosu a ovocem, například pecičkami z granátového jablka.

Foto: Martina Lancingerová

Skladujte v lednici. Vydrží vám takto 3 dny, pokud ho tedy dřív nesníteFoto: Martina Lancingerová

Milovníci kokosu by neměli přehlédnout recept na delikátní strouhaný koláč s tvarohem. A ti, kteří si rádi zamlsají zdravě, uvítají rychlé veganské bounty tyčinky.

Reklama

Načítám