Hlavní obsah

Strouhaný kokosový koláč s tvarohem a broskvemi

Hodnocení:
(362)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Tenhle vláčný moučník je inspirován oblíbeným kakaovým strouhaným koláčem. Upečte si ho v úžasné kokosové verzi s broskvovým kompotem! Takovému dezertu totiž odolá jen málokdo.

Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 250 g másla
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce mléka
Na náplň
  • 500 g broskvového kompotu
  • 1 kg polotučného tvarohu
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kokosem a kypřicím práškem. Do sypké směsi vpracujte máslo, aby vznikla hmota podobná drobence. Nakonec zapracujte žloutky a mléko. Hotové těsto, zabalené do potravinářské fólie, dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň dvě hodiny.

Krok 2: Zatím připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s vejci, cukrem a škrobem a okapané kompotované broskve nakrájejte na měsíčky.

Krok 3: Ze ztuhlého odleželého těsta odkrojte větší polovinu a rovnoměrně ji nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem. Na těsto rozlijte tvarohovou náplň a uhlaďte. Navrch naskládejte nakrájené broskve a celou plochu postrouhejte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 40 minut.

Jsou tvarohové dezerty vaše nejoblíbenější? Pak nezapomeňte na nestárnoucí dort míša se šlehačkou anebo si vykouzlete zdravý koláč bez mouky a bez cukru.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek