Hlavní obsah
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Tenhle vláčný moučník je inspirován oblíbeným kakaovým strouhaným koláčem. Upečte si ho v úžasné kokosové verzi s broskvovým kompotem! Takovému dezertu totiž odolá jen málokdo.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Těsto
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 120 g cukru moučka
  • 100 g kokosu
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 250 g másla
    7
  • 2 ks žloutků
    3
  • 3 lžíce mléka
    7
Náplň
  • 500 g kompotovaných broskví
  • 1 kg polotučného tvarohu
    7
  • 4 ks vejce
    3
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžíce bramborového škrobu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve připravte těsto. Mouku smíchejte s cukrem, kokosem a kypřicím práškem. Do sypké směsi vpracujte máslo, aby vznikla hmota podobná drobence. Nakonec zapracujte žloutky a mléko. Hotové těsto, zabalené do potravinářské fólie, dejte do lednice a nechte odpočívat alespoň dvě hodiny.

02.

Zatím připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s vejci, cukrem a škrobem a okapané kompotované broskve nakrájejte na měsíčky.

03.

Ze ztuhlého odleželého těsta odkrojte „větší polovinu“ a rovnoměrně ji nastrouhejte do formy vyložené pečicím papírem. Na těsto rozlijte tvarohovou náplň a uhlaďte. Navrch naskládejte nakrájené broskve a celou plochu postrouhejte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 40 minut.

Jsou tvarohové dezerty vaše nejoblíbenější? Pak nezapomeňte na nestárnoucí dort míša se šlehačkou anebo si vykouzlete zdravý koláč bez mouky a bez cukru.

Načítám