Hlavní obsah
3,3
(6)
Foto: © Česká televize - Autor: Koňaříková Eva

Foto: © Česká televize - Autor: Koňaříková Eva

Také se rádi díváte na soutěž Peče celá země a chtěli byste ochutnat výtvory účastníků? Není nic snazšího než zkusit osvědčené recepty od porotců. Dnes jsme pro vás připravili kokosky podle Míši Landové.

1 hod.
Příprava
1 hod.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
9 kusů
Kokosky
  • 180 g cukru krupice
  • 90 g bílků
  • 90 g strouhaného kokosu
Kakaové linecké těsto
  • 155 g hladké mouky
  • 60 g cukru moučka
  • 25 g holandského kakaa
  • 120 g másla
  • 2 ks žloutků
  • 2 g soli
Krém z černého rybízu
  • 150 g pyré z černého rybízu
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g másla
Náplň
  • 150 g rybízové marmelády
Čokoládová poleva
  • 150 g ovocné černorybízové čokolády
  • 20 g kokosového oleje
Článek

Kokosky podle foodbloberky Míši Landové jsou sice složitější, ale chutnají jako z cukrárny. Zkuste přesně ty, které měli upéct soutěžící z pořadu Peče celá země.

Peče celá země: III. řada

Třetí řada českého oblíbeného pořadu Peče celá země je znovu plná pečení sladkých i slaných dobrot, na pekaře a cukráře opět dohlížejí Josef MaršálekMichaela Landová, moderuje dvojice Václav KoptaTereza Bebarová. Inspirujte se u sledování pořadu jedním z našich sladkých receptů.

01.

Kokosky: Dvě třetiny bílků smícháme s cukrem a ve vodní lázni zahřejeme za občasného míchání na 60 °C. Přisypeme kokos, promícháme a sejmeme z vodní lázně. Přilijeme zbývající třetinu tekutých bílků a stěrkou mícháme do částečného zchladnutí a zhoustnutí hmoty. Pomocí sáčku s hladkou špičkou o průměru 10–12 mm nastříkáme na plech vyložený papírem na pečení kokosky o průměru 5–6 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C na horní a dolní pečení asi 15 minut.

02.

Těsto: Z těsta upečeme v podstatě podložky pod kokosky. Ze všech surovin zpracujte těsto. To pak vyválejte, vykrojte asi 6 cm kolečka. Přendejte je na plech s pečicím papírem a pečte při teplotě 170 °C asi 8 minut.

03.

Krém: Pyré a cukr dáme do rendlíku a společně svaříme na teplotu 105 °C. Přelijeme do misky a za občasného míchání necháme trochu zchladnout. Pak přidáme na kousky nakrájené studené máslo a vyšleháme do nadýchaného krému. Ovocný krém nastříkáme pomocí řezané špičky po obvodu všech lineckých koleček.

04.

Náplň: Do každého středu základny z těsta dáme lžičku rybízové marmelády a přiklopíme kokoskou. Dáme do lednice ztuhnout.

05.

Poleva: Asi dvě třetiny čokolády rozpustíme, přidáme zbylou třetinu a mícháme do úplného rozpuštění. Vmícháme rozpuštěný kokosový olej, za občasného míchání necháme zchladnout a lehce zhoustnout. Následně v polevě postupně máčíme spodní části kokosek. Necháme zatuhnout.

Kokosky jsou lety ověřená klasika. Jaké jiné retro suroviny si Češi kupují dodnes?

Načítám