Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kdo by si z dětství nepamatoval jedno velmi levné a rychlé jidlo s bramborovou kaší, jako je vinná klobása. Je škoda nevyužít její potenciál, který skrývá v jemné chuti. Proto pro vás máme originální recept na koláč s vinnou klobásou.

15 min.
Příprava
38 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g základního kynutého těsta
  • 350 g vinné klobásy
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 ks červeného jablka
  • 1 hrst čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce pálivé hořčice
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. V pánvi rozpalte, na střední teplotu, dostatečnou vrstvu oleje. Z klobásy vytlačujte kousky masa a ty vkládejte do oleje, střívko samozřejmě jednou za čas odstřihněte, ať nepřekáží. ,,Kuličky" osmažte ze všech stran dozlatova, dohromady to netrvá déle než 3 minuty.

02.

Na plech nebo do zapékací misky dejte na pečicí papír vyválené kynuté těsto, použít ale jde i těsto křehké nebo listové.

03.

Cibuli nakrájejte na osminky, jablko na tenké měsíčky, šalvěj nasekejte nahrubo a vše promíchejte s trochou olivového oleje.

04.

Těsto potřete hořčicí a rozložte na něj směs jablek a cibule a předsmažené kuličky. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30–35 minut dozlatova.

Reklama

Související témata:

Načítám