Hlavní obsah

Kolik mužů fotí své přirození a proč?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Otevřete poštu a v ní vidíte něco, co vás možná vyvede z míry. Proč se Míra vyfotil bez spodního prádla a z jakého důvodu vám posílá snímek svého přirození? Důvod to má jeden jediný!

Článek

Penis. Veledůležitý orgán, s nímž jsou muži fyzicky i psychicky spjatí! Americký sexpert Paul Joannides říká, že pro pány je kontakt s vlastním přirozením velmi, velmi zásadní, a proto je normální, když si muži na svůj rozkrok neustále sahají. Mnohé to nesmírně uklidňuje. Ale proč posílají fotografie svých obnažených penisů partnerkám, milenkám, ctitelkám i docela neznámým ženám?

I vědce zajímá, proč to muži dělají

Velikost penisu a jeho funkce. Přesně tyhle dvě věci vědce zajímají už hodně dlouho. Co se však týče zvěčňování pánského přirození a následného rozesílání ženám, žádný publikovaný výzkum neexistoval. Tedy až doteď. První studie na toto téma, za kterou stojí tým vědců ze tří severoamerických univerzit, se nedávno objevila v odborném časopise Journal of Sex Research. Zúčastnilo se jí 1 087 mužů různých ras a všichni tvrdili, že mají sex pouze se ženami. Z dotazníků pak vyplynulo, že 48 procent těchto dobrovolníků již někdy v minulosti poslalo nevyžádaný obrázek, 52 procent se dušovalo o opaku.

Chci něco za něco

Ve spojení s psychologickými profily respondentů se ukázalo, že ti, kdo mají k focení svého přirození blíž, jsou narcističtější, mají více sexistických postojů a zároveň inklinují k exhibicionismu. Ačkoli se neuvádí, kolik bylo respondentům let, v konečné zprávě stojí, že fenomén „vyfoť a pošli“ je doménou mladších ročníků. Mezi nejčastěji uváděný důvod takového chování patří tajné přání: dotyční doufají, že se ženy vzruší a vstřícnost jim oplatí. (Vědci to nazývají „tržním“ myšlením – něco ve smyslu „co udělám, se mi v dobrém vrátí“.)

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Co by mohlo být na světě zajímavějšího než můj penis?Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Pánský folklor

Americký výzkumník Justin Lehmiller se s těmito výsledky nespokojil a udělal vlastní on-line průzkum. Přizval 400 mužů, z nichž čtvrtina nebyla heterosexuální, a zjistil, že 41 procent účastníků svůj penis někdy vyfotilo a poslalo (v průměru 22krát). Pro některé je to opravdu veliká zábava a své přirození takhle předvádějí naprosto běžně v rámci mileneckých vztahů – tomu pak odpovídá i množství odeslaných „milostných vzkazů“. V takovém případně není stovka vůbec žádné číslo!

A teď jsi na řadě ty!

Podobně jako u výše uvedené studie i pro účastníky tohoto výzkumu platilo, že osoba, která fotografii pořídila, očekávala, že akt bude přijat a „odměněn“. Jestli vám to přijde odvážné a možná až úchylné, budete překvapení. Celá třetina mužů, která poslala nevyžádané fotografie, nakonec měla sex s tím, komu byly neslušné obrázky určené. Justin Lehmiller to na svém blogu okomentoval tak, že jakmile pánové párkrát dosáhnou svého cíle, budou takovou taktiku používat i nadále.

Kompletní rozbor zatím v nedohlednu

Sám vědec však podotýká, že si záležitost vyžaduje další výzkum, neboť v rámci dotazníku nenašel jen exhibicionisty, ale také jedince, kteří svůj penis zvěčnili a poslali na základě frustrace, nízké sebeúcty a úzkosti. Zatím se tak ví jenom to, že pokud v mobilu nebo na účtu na sociální síti objevíte neopeřeného ptáka, máte se svléknout, udělat selfie a zaslat ho na adresu odesílatele. Jste pro?

Reklama

Načítám