Hlavní obsah

Kostlivec i discokoule. Celebrity a urážky, kterým čelí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepřibrala jsi nějak? A nejsi teď zase moc vychrtlá? Tyto věty většinou ženy slýchat nechtějí, ale bohužel. Okolí je jimi jednou za čas podle aktuální situace stejně častuje. Výjimku nemají ani celebrity. Ty jsou kvůli svému vzhledu často terčem urážek i od lidí, kteří je vůbec neznají.

Článek

Bulvární média i někteří fanoušci sledují doslova každý špíček, a tak to mají slavné ženy nesmírně těžké. Jakmile se jejich postava trochu změní a váha se pohne směrem nahoru nebo dolů, stávají se terčem šikany a posměšků. Málokdo z urážejících si pravděpodobně uvědomuje, jak moc může nejapným komentářem dané osobě ublížit. Vždyť všechny poruchy příjmu potravy vznikají právě z nedostatku sebevědomí! Kdo musel nebo musí kvůli své postavě poslouchat a číst urážky?

Billie Eilish (18)

Americká zpěvačka a skladatelka má s komentáři na svou postavu poměrně čerstvou zkušenost. Fotografové ji zachytili, jak se prochází po Los Angeles jen v šortkách a upnutém tílku. Jeden mladík o ní na Twitteru napsal, že z osmnáctileté zpěvačky se během několika měsíců stala matka třicátnice, která si určitě dá ráda víno.

Jeho prohlášení se setkalo se smíšenými reakcemi, mnozí se Billie Eilish zastali, ale našel se i široký zástup těch, kteří s popisem souhlasili a doporučili mladé dívce, aby zhubla. Přesně kvůli takové nenávisti přitom zpěvačka většinou nosí volné oblečení, ve kterém případná kila schová.

Foto: Profimedia.cz

V podobném outfitu se zpěvačka většinou na veřejnosti neobjevuje, preferuje volné kouskyFoto: Profimedia.cz

Ewa Farna (27)

Mnoho lidí se v případě české zpěvačky jen obtížně smiřovalo se skutečností, že se její postava během dospívání měnila poměrně výrazně. Ewa Farna za svá kila navíc sklidila už nespočet posměšků.

Média o ní psala jako o discokouli, tlusté vánoční ozdobě nebo koblížkovi. A neušetřili ji ani sledující na sociálních sítích, kam jí jedna fanynka napsala, jestli se vůbec někdy dívá do zrcadla a že vypadá strašně. Zpěvačka má přitom krásné ženské tvary, z komentářů si naštěstí už moc nedělá.

Foto: Profimedia.cz

Ewa Farna to má s váhou jako na houpačceFoto: Profimedia.cz

Celeste Buckingham (25)

Slovenská zpěvačka, která se proslavila jako finalistka druhé řady Česko Slovenské SuperStar, prošla rovněž změnou a vývojem svých tělesných proporcí. Ocitla se kvůli tomu pod palbou kritiky, což byla velká zátěž pro zpěvaččinu nalomenou psychiku.

S odstupem let od soutěže totiž přiznala, že na začátku kariéry bojovala s nízkým sebevědomím, což u ní vyústilo v anorexii.

Foto: Profimedia.cz

Soutěže se zpěvačka zúčastnila jako patnáctiletá a později svého brzkého začátku kariéry litovalaFoto: Profimedia.cz

Eliška Bučková (31)

Urážky a narážky na svou štíhlost musí už několik let poslouchat česká modelka a vítězka soutěže Česká Miss 2008. Lidé i média ji přirovnávali ke kostlivci a neustále naráželi na její vychrtlost. Modelka v minulosti skutečně trpěla anorexií, ale nemoc už má podle svých slov dávno za sebou.

V kondici se udržuje sportem a zdravou stravou. Pokoj jí ale okolí stejně nedá, a tak někdo jednou za čas anorexii znovu vytáhne a spekuluje.

Foto: Profimedia.cz

Veřejnost na modelce sleduje každý gram, který shodíFoto: Profimedia.cz

Gigi Hadid (25)

Velmi podobnému osočování musela čelit i jedna z nejkrásnějších modelek světa. V roce 2018 jí pod fotografii na Instagramu fanoušci například psali, že je tak hubená, až vypadá jako kyborg, tedy člověk-robot.

Modelka si to ovšem nenechala líbit. Důvodem, proč její váha klesla, totiž nebyla porucha příjmu potravy, ale Hashimotova nemoc, což je onemocnění štítné žlázy.

Foto: Profimedia.cz

Za modelčinu přílišnou štíhlost může nemocFoto: Profimedia.cz

Serena Williams (39)

Asi žádnou ženu nepotěší, když se o ní veřejnost vyjadřuje jako o mužatce. Profesionální tenistka musí podobným výlevům čelit skoro celý svůj život. Lidé se také domnívají, že na sportovkyni je moc tlustá.

Serena Williams se svou postavou značnou část života bojovala, ale postupem času se prý naučila mít ráda taková, jaká je. Pomohli jí v tom její přátelé.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli výrazným rysům a plné postavě tenistku mnozí nazývají mužatkouFoto: Profimedia.cz

Ashley Graham (33)

Zatímco pro některé je modelka větších velikostí symbolem ženské krásy, jiní tvrdí, že v módním průmyslu nemá co dělat, protože je jednoduše příliš tlustá. Kdosi na Instagramu prý označil její stehna za zemi celulitidy.

I ona měla v životě chvíle, kdy si připadala tlustá a ošklivá. Teď ale motivuje ženy po celém světě, aby se za sebe nestyděly.

Foto: Profimedia.cz

Období pochybností už má modelka za sebouFoto: Profimedia.cz

Načítám