Hlavní obsah
4,0
(13)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Plněné kotlety patří mezi velmi oblíbená jídla, u nichž můžete neuvěřitelně povolit uzdu fantazii. Plnit se totiž dají opravdu čímkoli! Tentokrát jsme zvolili špenát a sušená rajčata, ke kterým skvěle sedí bramborová kaše doplněná mandlemi. Dejte si s námi!

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kotlety
  • 2 ks vepřové kotlety
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 4 ks sušených rajčat
Bramborová kaše
  • 5 ks brambor
  • 30 g másla
  • 50 ml mléka
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

01.

Dejte do osolené vody vařit oloupané brambory. Do kotlety ostrým nožem vyřízněte kapsu. Špenát spařte na troše olivového oleje, osolte a opepřete. Přidejte trochu smetany a nechte zhoustnout. Nakonec vmíchejte nadrobno nakrájená sušená rajčata. Připravenou špenátovou směsí naplňte kotlety a uzavřete je jehlou nebo párátkem. Osolte a opepřete z obou stran a na oleji pozvolna osmahněte dozlatova.

02.

Mezitím dodělejte bramborovou kaši. Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte, co nejvíc to půjde. Přidejte vlažné mléko, na kostky nakrájené studené máslo a metlou vyšlehejte hladkou kaši. Máslo musí být opravdu studené, aby se jen rozpustilo horkostí brambor a vytvořilo krémovou emulzi. Podle potřeby dochuťte solí a muškátovým oříškem. Mandlové lupínky nasucho opražte na pánvi a vmíchejte do kaše, případně jimi kaši jen posypte při servírování.

Čím plníte kotlety vy?

Reklama

Načítám