Hlavní obsah

Beauty trendy tohoto jara mají dvojí tvář. Můžete být rockerka, nebo baletka

Foto: Dimitrios Kambouris - GettyImages.com

Foto: Dimitrios Kambouris - GettyImages.com

Reklama

Jaro rovná se pastelové tóny? Jaké klišé! Zkuste černé linky a stíny ve stylu grunge. Ale nebojte, i pro milovnice jemnějšího líčení máme něco v zásobě.

Článek

Beauty svět je a vždycky bude rozdělen na dvě poloviny. Jedna je temnější, druhá zářivější a jemnější. Jedna je minimalistická, druhá excentrická. Nemusíte si vybírat nutně jen jeden, ale střídat je a kombinovat podle nálady. Jaké nápady na make-up máme v hledáčku tohle jaro?

Grunge look à la Kate Moss

Inspirace 90. léty je zde zjevná: takzvaný grunge make-up podle modelky Kate Moss. Rozmazaná černá linka a rty vybarvené nude rtěnkou do hněda, to jsou současné beauty trendy v kostce. Ve výbavě vám nesmí chybět hnědá nebo černá tužka, kterou snadno rozmažete, objemová řasenka a především tělová rtěnka s o trochu tmavší konturkou. Nebo je vyměňte za perleťový lesk. S tužkou na oči začínejte opatrně, udělejte několik tahů co nejblíže řasám a postupně štětečkem barvu rozpracujte. Můžete si pomoci i tmavými stíny, které budou na tužce lépe držet. Nestresujte se precizností, oči mají působit rozmazaným dojmem.

Grunge look je vhodný na večerní akce, což asi nemusíme připomínat, nicméně Ines Tazi, jedna z účastnic reality show Perfect Match, nosila kouřovky i dopoledne. Jak na to, se inspirujte právě u ní.

Balerína à la Ariana Grande

Pokud neholdujete černě orámovaným očím a rockerskému looku, bude se vám možná zamlouvat estetika inspirovaná baletkami, tedy takzvaný balletcore. Uhlazené vlasy (ideálně do drolu), světlé stíny a nevinná, dokonalá pleť. Je to v překladu romantické pojetí „no make-up“ líčení, tedy ideální na denní nošení.

Základem je pleťovka s minimem make-upu, ale s dokonalým efektem. Doporučujeme proto zvolit rozjasňující bázi, kterou smíchejte s make-upem. Ten pak nebude mít jen krycí schopnost, ale dokáže kůži i hezky barevně sjednotit. Oči rozjasněte pomocí bílých nebo světle růžových stínů a nevyhýbejte se ani duhovým, holografickým třpytkám. Pokud chcete mít linku, volte ji velmi tenkou, jen aby podpořila opticky objem řas. Tváře zvýrazněte lehce růžovou tvářenkou v tekuté nebo krémové variantě, která zanechá lesklý finiš.

@arianagrande

repost @selfridgesbeauty ♡ our “thank u,next” collection is available now at @selfridges 💘 @r.e.m.beauty 💘

♬ original sound - arianagrande

Reklama

Načítám