Hlavní obsah

Elixíry mládí? Ne, jen ta správná anti-age kosmetika, která je (skoro) lepší než botox

Foto: Viorel Kurnosov, Shutterstock.com

Foto: Viorel Kurnosov, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúčinnější látky v rámci anti-age péče? Retinol, vitamin C, koenzym Q10 nebo stará známá kyselina hyaluronová. Vybraly jsme pro vás kosmetiku, která si poradí s vráskami, hrubou texturou pleti a unaveným vzhledem. Prostě kosmetika skoro tak dobrá jako botox.

Článek

Někdy má člověk pocit, že vypadá hůř, než to ve skutečnosti je - vidí víc vrásek, povadlé kontury nebo kruhy pod očima. Na tyhle příležitosti se vyplatí mít doma anti-age arzenál, který můžete vytáhnout v době nouze. Nebo jej používejte pravidelně jako prevenci a pro tu nejlepší pleť vůbec!

Jakou anti-age látku si vybrat?

Retinol se hodí pro různé typy pleti, a to jak pro zralou, kde dokáže napravovat větší škody, tak i pro mladší, kde slouží jako prevence. Také funguje skvěle proti nedokonalostem pleti. Skvěle ji vyhlazuje, stahuje póry a umí bojovat proti akné.

Je vaše pleť spíš unavená? Zvolte koenzym Q10, který je přirozeně součástí kožních buněk a slouží pro ně jako palivo - dodává jim jednoduše energii. Jedná se o antioxidant, díky kterému se kyslík a živiny mění na energii, již potřebuje pokožka pro svoji regeneraci. Stejně tak bojuje proti volným radikálům, které stojí za stárnutím pokožky, a podporuje tvorbu elastinu a kolagenu - nezbytných pro mladistvě vypadající pokožku.

Podobné schopnosti má další antioxidant, vitamin C, který navíc pokožce propůjčí zářivější a sjednocenější odstín. Zajímavé jsou také kmenové buňky z jablek, jež jsou velmi podobné těm v naší pleti, proto dokážou proniknout hlouběji do pleti, a tím pádem oddalovat stárnutí - podporují totiž regeneraci buněk. Nesmíme opomenout také peptidy, které zajistí hebkou a vypnutou pokožku, a kyselinu polyglutamovou, jež má intenzivnější hydratační účinky než kyselina hyaluronová.

Krémy místo botoxu

Nejhutnější a nejvýživnější přípravky se vyplatí nanášet na obličej na noc, kdy pleť regeneruje a nevadí, že na sobě máte mastnější textury. To samé platí o masce, tu použijte jednou týdně místo nočního krému a nechte ji na obličeji až do rána (pokud není napsáno, že se musí smývat).

Ve fotogalerii níže uvidíte, kde najdete ty nejlepší elixíry mládí. A rozhodně nejde o produkty vhodné jen pro zralou pleť, tvorba kolagenu a elastinu ubývá už od 25. roku. Místo na věk tedy hleďte spíš na to, co vaše pokožka obličeje potřebuje právě teď.

Anti-age tipy

  • Denní krém je klasika, ale investujte i do nočního, který bývá hutnější a dokáže pleti dát víc vyživujících látek.
  • Omlazující sérum používejte také ideálně na noc, ale záleží, jakou má texturu a složení (některá hydratační séra s kyselinou hyaluronovou jsou ideální na den).
  • Masku si dopřejte jednou týdně večer.
  • Nezapomínejte se starat i o krk a dekolt, který stárne stejně jako obličej. Sérum i krémy roztírejte až po prsa.
  • Účinky kosmetiky podpořte i masážemi obličeje s rollerem nebo gua shou.

Načítám