Hlavní obsah

Krém na podňadří nebo sprchový gel proti akné aneb Kosmetika, o které jste nevěděly, že ji potřebujete

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosmetické produkty, které za to stojí. Následující výběr je složený z šikovných přípravků, které se nám v redakci dobře osvědčily. Zaujmou i vás?

Článek

Přinášíme tipy na produkty, které se k vám třeba ještě nedostaly… A byla by to velká škoda. Některé vám mohou zpříjemnit letní období a nošení šatů, další se hodí celoročně, možná dokonce i denně. Znáte tyto produkty, používáte podobné, anebo se necháte inspirovat?

Krém na stehna a podňadří

Léto přináší nástrahy – a jednou z nich jsou odřená stehna a zapařená pokožka pod prsy. Kůži na těchto citlivých místech je možné preventivně ošetřit speciálním krémem, který zabraňuje podráždění, a to díky vazelíně, minerálním olejům a silikonům. Jejich ochranný účinek je podpořen hojivými extrakty z matchy, chmele a rdesna barvířského.

Použití je jednoduché: Krém jednoduše naneste na partie, které se při pohybu třou a je zde riziko odření a opruzení. Je šikovné si ho nosit s sebou a během dne aplikaci zopakovat podle potřeby. Anebo si pořiďte 10gramový tester, který bude ještě skladnější.

  • Jako první pomoc, když nemáte po ruce speciální přípravek, můžete proti odření použít tuhý antiperspirant.
Foto: Archiv firmy

Mazání na stehna a podňadří BusyB Antirub, 179 Kč (35 g)Foto: Archiv firmy

Sprcháč s tea tree oilem

Trápí vás pupínky v dekoltu, na zádech nebo na hýždích? Existuje proti nim zbraň a tu musíte vytasit během sprchování. Mám s tím osobní zkušenost. S akné na těle jsem se nějakou dobu potýkala a k řešení může přispět také vhodný sprchový gel.

Vsadila jsem na tea tree oil, který je známý pro svoje antibakteriální účinky. A přesně to moje kůže potřebovala. Spojila jsem to i s peelingem a tělovým mlékem od stejné značky a je po problému. Pupínků je o poznání méně a kůže vypadá výrazně lépe – jednoduše není zanícená.

  • Máte sklony k akné na těle? Vyhněte se olejovým sprchovým gelům, které by mohly póry ucpávat a pokožku zbytečně zatěžovat.
Foto: Archiv firmy

Sprchový gel s tea tree olejem Australian Bodycare, 299 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

Kouzelná voda ve spreji

Voda ve spreji, ale ne jen tak ledajaká. Termální nebo květové vody (jinak nazývané hydroláty) se hodí – a to nejen v létě – jako vzpruha během dne (klidně přes make-up), k osvěžení pleti po odlíčení, pro zklidnění kůže pod palbou klimatizace nebo třeba v letadle, kde je suchý vzduch. A přímo nepostradatelné jsou, pokud rády používáte pleťový olej: Ten totiž patří vždy pouze na vlhkou pokožku.

Na výběr je mnoho vůní, zvolte to, co je vám nejsympatičtější. Je to zklidňující levandule, anebo velmi oblíbená růžová voda jako esence ženskosti?

  • Dbejte na složení a vybírejte květové vody ideálně v biokvalitě.
Foto: Archiv firmy

Levandulová bio voda Asombroso, 119 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Zinková mast na neduhy na obličeji

Jsme zase u pupínků, tentokrát na obličeji. Jestli na ně trpíte, pak je povinnou výbavou vaší kosmetické taštičky přípravek na zkrocení zanícených míst. A může jím být mast s bílým ichtyolem a zinkem, která dokáže zmírnit podráždění různého druhu. Lze ji použít na ještě nevyklubaný pupínek, urychluje hojení, když už vás potká nějaká „akné katastrofa“, a hodí se i pro podrážděnou, svědivou či oslabenou pokožku po celém těle.

  • Pastu nanášejte ideálně večer na postižené místo – během noci ho vysuší a zklidní.
Foto: Archiv firmy

Zklidňující pasta s bílým ichthyolem a zinkem Vitella Ictamo, 222 Kč (30 g), prodává La Pharmacie FrançaiseFoto: Archiv firmy

Korektor a krém pod oči v jednom

Korektor, který zakrývá kruhy pod očima a zároveň se stará o tenkou pokožku očního okolí? Existuje a je to skvělé spojení! Hutný korektor sice zahladí stopy po tmavých kruzích, ale může zalézt do vrásek a zbytečně je zvýraznit.

Snadněji vám to půjde právě s tímto concealerem: nabízí lehčí a průhlednější texturu a má jak kamuflující, tak i pečující a rozjasňující schopnosti. Navíc ho díky aplikační houbičce nanesete snadno a rychle. Zapracujte ho trochu i prsty, aby splynul dokonale s make-upem.

  • Aplikovat ho můžete také pod obočí, nad lícní kosti a do středu čela pro celkové projasnění pleti.
Foto: Archiv firmy

Tónovací krém pod oči 3 v 1 Nivea, 390 Kč, na výběr odstín light a medium, koupíte v drogeriíchFoto: Archiv firmy

Detoxikační šampon

Můj objev tohoto roku: detoxikační šampony. Odlehčené, lesklé a celkově revitalizované vlasy můžete získat právě díky speciálnímu produktu, který vaši hřívu zbaví nečistot a nánosů stylingových přípravků. Máte pak pocit mnohem zdravějších vlasů. Následná péče mnohem lépe pronikne, kam má, a je tím pádem účinnější.

Tyto hloubkově čisticí šampony se používají jednou měsíčně, maximálně každých 14 dní. Záleží na konkrétním přípravku a také na vašich vlasech.

Foto: Archiv firmy

Detoxikační šampon Kevin.Murphy Maxi.Wash, 677 Kč (250 ml), prodává Vivantis nebo ho zakoupíte v kadeřnických salonechFoto: Archiv firmy

Načítám