Hlavní obsah

Nejlepší kosmetické objevy za říjen: Vzpruha pro vlasy, řasy jako mrkací panna a zdravější pleť

Foto: Olha Kozachenko, Shutterstock.com

Foto: Olha Kozachenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vás zajímá, jaké řasy dělá nová řasenka dostupná v drogeriích nebo jak zastavit černé tečky, pokračujte dál. Tyhle kosmetické novinky totiž stojí za pozornost.

Článek

Dny se zkracují a prostor na beauty rituály je čím dál větší. Tohle jsou naše říjnové kosmetické objevy - kondicionér pro super uhlazené vlasy, řasenka pro dlouhé řasy nebo nejúčinnější zbraň proti pórům!

Proteiny pro vlasy

Hebké a lesklé vlasy, které se v konečcích nelámou. To je ideální stav. Co když jste ale na svých vlasech už napáchaly nějaké ty škody? I na to, díkybohu, existuje řešení. Vlasům častokrát chybí protein a jsou kvůli tomu porézní. Uniká z nich vlhkost a jsou pak náchylnější na lámání a ztrácejí lesk. Mě to čas od času potká, proto jsem se zájmem zkoušela novou řadu InstaCure od Matrixu. Protože mám mastnou pokožku hlavy, šampon mi úplně nevyhovoval, ale zato kondicionér, to je jiná písnička. Vlasy nejsou krepaté, ale uhlazené, hydratované a lesklé - hned po prvním použití vidíte rozdíl.

Foto: Archiv firmy

Balzám proti lámavosti vlasů InstaCure, Matrix, 227 Kč (250 ml), prodává VivantisFoto: Archiv firmy

Pohroma pro póry

Pokud vás trápí zanesené póry, zapamatujte si, že vaším nejlepším přítelem budiž kyselina salicylová. Nové sérum od StriVectinu ji kombinuje ještě s čisticími enzymy a dalšími účinnými látkami a výsledkem je sérum, které cílí jak na černé tečky, tak i na nadbytečnou tvorbu mazu. Byla jsem překvapená, že se mi pleť okolo nosu, kde mám s černými tečkami problém, přestala tolik mastit hned po dvou použitích, což vnímám jako velké plus! Sérum má příjemnou gelovou texturu a kapátko. Do pleti se vpíjí poměrně rychle a můžete hned pokračovat s krémem.

Foto: Archiv firmy

Sérum na zmenšení pórů Super Shrink Pore, StriVectin, 1690 Kč, prodává AurioFoto: Archiv firmy

Řasy jako mrkačka

Něco, co budu testovat mileráda navěky věků - nové řasenky! Mám na ně prosté požadavky – co nejvíc řasy natočit, prodloužit, a hlavně aby šly snadno odlíčit. Novinka od Maybelline vyhovuje ve všech bodech. Řasy pěkně obalí a dodá jim objem. Řasenku Sky High už můžete znát z obchodů, tahle varianta ale slibuje ještě černější barvu než obvykle. Velkým plusem je pro mě fakt, že řasenka se při dotyku s teplou vodou začne rozpouštět a vydrolovat, takže odlíčení pak s olejíčkem nebo micelárkou je super snadné.

Foto: Archiv firmy

Řasenka Sky High Cosmic Black, Maybelline, 320 KčFoto: Archiv firmy

Kokosová sprcha

Sprchové gely příliš neřeším, ale když přichází zimní období, ráda vyměním gel za olej, který pokožku víc hydratuje. Vyzkoušela jsem francouzskou značku Cottage, která si zakládá na tom, že produkty obsahují 97 % ingrediencí přírodního původu. Varianta s kokosem mě opravdu dostala, voní nádherně a navodí pocit tropické dovolené, i když za oknem padá listí a je mlha. Kokosový olej také vytvoří ochranný film, což uvítají ti, kteří trpí na suchou pokožku těla. Někdy se mi u olejových sprcháčů stane, že tolik nepění, u tohoto to ale neplatí.

Foto: Archiv firmy

Sprchový olej s kokosovým olejem Cottage, 199 Kč (560 ml), prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firmy

Malina a rozmarýn

A s oleji ještě pokračujeme. Česká a přírodní, to je značka Natava, od které jsem vyzkoušela tělový olej, který se může pyšnit certifikátem Ecocert. Nanáším ho hned po sprše ještě na vlhkou kůži, má trochu hutnější konzistenci a lépe se pak roztírá. Balení má pipetku, kterou si olej pohodlně nanesete do dlaně a můžete rozmasírovat do pokožky. Obsahuje rozmarýnový extrakt, který se má postarat o sjednocení tónu kůže. Jestli to opravdu umí, jsem nepoznala, ale pokožka byla krásně promazaná, pevnější a hladší. Je z toho můj nový rituál po sprše – namasírovat stehna, zadek a břicho tímto olejíčkem jakožto mise za pevnější pokožkou.

Foto: Archiv firmy

Tělový olej Malina, Natava, 399 Kč (50 ml), prodává Union cosmeticsFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám