Hlavní obsah

Odličovací pěna pro lenochy, máslo pro suchou pleť. Přípravky, na které přísahá naše redakce

Foto: Karolína Holubová

Foto: Karolína Holubová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodit spát s neodlíčenou pletí je tím největší prohřeškem, to je jasná věc. Daly jsme proto dohromady tipy na nejlepší čisticí péči, a to jak obličeje, tak i očního okolí. Podívejte se na tipy redakce i vítěze čtenářské ankety o nejlepší kosmetiku.

Článek

Bez odličovače ani ránu! Čištění pleti od make-upu a nečistot je tím nejdůležitějším krokem ve vaší pleťové rutině. S výběrem toho správného přípravku byste si tudíž měli dát záležet. Klíčový je váš typ pleti, díky kterému určíte, zda se pro vás hodí spíš pleťové mléko, olej nebo micelární voda a gel. Podrobnější návod, jak vybrat odličovat podle typu vaší pleti, najdete zde. Jaké produkty na odlíčení pleti i očí nás zaujaly v redakci? A které bodovaly u vás v anketě Kosmetických hvězd 2021!

Neutrogena

Tip šéfredaktorky Moniky:

Vyzkoušela jsem opravdu hodně přípravků na čištění pleti a tenhle je stálicí mé koupelny. Stojí na vaně a večer, když se sprchuju nebo koupu, tak si s ním prostě umyju obličej. Před tím jej tedy ještě čistím za pomoci odličovacích přípravků a tamponků, ale tohle je pro mě takové finále. Ano, je to přípravek vhodný i pro lenochy, protože jej prostě nanesete do dlaně a omyjete s ním vlhký obličej. Podstatné je, že neštípe (ani v očích), nestáhne pleť, absolutně ji nedráždí, ale taky nevysušuje. A to mám pleť zralou a citlivou. Zároveň ji i opravdu dobře dočistí. Navíc dost dlouho vydrží, má praktickou pumpičku a ani cena mě nebolí. A má ještě jednu výhodu, sedí i mým dcerám, takže nám na té vaně šetří místo.

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťový gel Hydro Boost, Neutrogena, 149 Kč (200 ml), prodává DouglasFoto: Archiv firmy

CeraVe

Tip redaktorky Jany:

CeraVe je zázrak za pár korun. Pokud se líčím, používám ho jako druhý krok po odličovacím oleji a nemůžu si ho vynachválit. Nedávno jsem si koupila snad třetí balení a to běžně nedělám. CeraVe má dva základní čistící produkty, hydratační a pěnící. Měla jsem oba a oběma bych dala jedničku s hvězdičkou. Záleží jen, co si od něj slibujete. Pěnící varianta je fajn pro mastnější nebo aknózní pleť, pokud máte pokožku sušší nebo normální, zkuste hydratační verzi, která má krémovou texturu. Nepění, ale čistí skvěle.

Foto: Archiv firmy

Čisticí penicí gel CeraVe, 349 Kč (473 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

GRoN 

Tip redaktorky Renaty:

Pro mě je naprostou jedničkou olejový odličovač od značky GRoN. Jedním tahem setřete všechno! V očích nepálí, jen ho musíte rozumně dávkovat, aby se nedostal dovnitř oka, jinak budete chvíli vidět mlhavě. Obsahuje v sobě olej ricinový, mandlový, olivový a olej z konopných semínek. Plusem je, že se jedná o bio značku.

Foto: Archiv firmy

Odličovač očí Essential, GRoN, 207 Kč (125ml), prodává miluju BioFoto: Archiv firmy

Eucerin

Tip editorky Barbory:

K odličování a čištění pleti používám nejčastěji hadřík z mikrovlákna a převařenou vodu, ale občas užiju i tuhle micelárku. Obecně nejsem jejich velká fanynka, protože mám suchou a citlivou pleť s růžovkou, která na produkty často reaguje výsevem různobarevných svědivých skvrn. Ovšem tento produkt snáším dobře: odstraní barvičky stejně dobře jako hadřík, nepálí v očích, nepodráždí, pokožka po ní nepne ani není vysušená, dokonce se mi zdá ošetřená a hydratovaná, takže tuhle micelárku ani neomývám (což jsem s ostatními, které jsem zkoušela, musela udělat).

Foto: Archiv firmy

Micelární voda 3v1 DermatoCLEAN, Eucerin, 179 Kč (100 ml), prodává Dr. MaxFoto: Archiv firmy

The Organic Pharmacy

Tip redaktorky Lucie:

Mám smíšenou pleť, a proto se raději olejovým odličovačům vyhýbám a preferuji spíš gely. Nicméně tohle mrkvové máslo jsem si zamilovala. Z večerního odličování si dělám malý rituál. Naberu maličký kousek másla, rozehřeji mezi dlaněmi a párkrát se nadechnu uklidňující vůně levandule. Máslo roztaje, promasíruji obličej a omyji vodou nebo sundám tamponkem či mušelínovou látkou. Pleť je pak nádherně heboučká. Jde o dražší výrobek, ale na odlíčení stačí množství o velikosti ani ne hrášku. Vyhovuje mi, i když má mastnější texturu, a otestovala jsem si, že opravdu neucpává póry.

Foto: Archiv firmy

Přírodní odličovací mrkvové máslo The Organic Pharmacy, 1349 Kč (75 ml), prodává AurioFoto: Archiv firmy

Avon

Tip redaktorky Kateřiny:

Pěna mi vyhovuje, protože k ní nepotřebuji vatové tamponky a můžu pleť odličovat, zatímco se sprchuji. Hezky ji odmastí a zanechá zmatněnou.

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťová pěna Oxypure, Avon, 99 Kč (150 ml), prodává e-shop značkyFoto: Archiv firmy

Kosmetické hvězdy

Jaké odličovače bodovaly nejvíc mezi čtenáři za uplynulý rok? V anketě o nejlepší kosmetiku se umístil odličovač očí s chrpou od Yves Rocher, který je stálicí na trhu a odlíčí i voděodolný make-up. Na druhém a třetím místě bodovaly výrobky s obsahem růže – micelární vody od Nivei a Garnier.

Foto: Archiv firem

Zleva: 1. místo v kategorii Čisticí péče obsadil odličovač očí Yves Rocher, 2. místo micelární voda Nivea a 3. místo micelární voda Garnier Foto: Archiv firem

Související témata:

Načítám