Hlavní obsah

Gábina Partyšová (44) a tajemství jejího vzhledu: Bez čeho se neobejde a do čeho by nikdy nešla?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kdo si pamatuje Gabrielu Partyšovou jako její alter ego, dvojče Rebeku v Esu? Od roku 2003 uplynula pěkná řádka let, ale ona jako by nestárla. Prozradila nám, jak o sebe pečuje!

Článek

Moderátorku a i zpěvačku Gabrielu Partyšovou (44) můžete znát především díky pořadu Prásk!, Snídani s Novou nebo hudební hitparádě Eso, kterou jsme všichni hltali. Uváděla ji ale jako své dvojče – Rebeka – a pod tímto pseudonymem vydala i dvě hudební alba. Z Novy se během let přesunula i na Primu do pořadu Top Star magazín. Nyní ji můžete vídat opět na Nově v pořadu Život ve hvězdách, který se zaměřuje na showbyznys.

Jakou beauty rutinu dodržuje Gabriela Partyšová?

Jakou nejlepší radu ohledně líčení nebo péče o pleť jste dostala?

Hlavně nic nepřehánět, co se týče různých invazivních zákroků, které jsou mnohdy nevratné. Zacházet s pletí a se svým obličejem velmi opatrně a dobře si rozmyslet, do jaké péče či zákroku člověk půjde. A možná také udržovat si pozitivní myšlení, které se na obličeji také odráží.

Jaká je vaše nejhorší kosmetická zkušenost?

Popravdě jich moc nemám, moc se sebou totiž neexperimentuji. Nemůžu si dovolit větší změny kvůli své práci, mám to dokonce ve smlouvě. Ale o svoji pleť dbám. Chodím co tři týdny na kosmetiku a občas, třeba jednou do roka, zajdu i na nějaké menší korekce pleti –⁠ nějaký botox a kyselinu hyaluronovou. Nenechávám si ale dělat žádné větší zákroky typu nafouknutých rtů, protože chci zůstat přirozená i v mimice. Zkrátka si chci zachovat svoji tvář a umět přirozeně zrát, jak se říká.

Foto: Archiv Gabriely Partyšové

Gabriela Partyšová si přeje umět stárnout s grácií, do větších estetických zákroků by nešlaFoto: Archiv Gabriely Partyšové

Co jste se ohledně péče o sebe naučila od své maminky, kamarádky či blízké osoby?

Rad bylo hodně, ale asi ta nejdůležitější je, že se člověk má pořádně odličovat. Jinak toho vím o kráse hodně i díky tomu, že jsem profesionální make-up artistka. Ve 40 letech jsem si udělala kurz, protože mě líčení a celkově krása žen hodně baví. Takže těch rad jsem ve škole nebo za život nasbírala opravdu hodně.

Jaké jsou vaše tři nejoblíbenější produkty z kosmetiky?

Miluji denní krém od značky Sothys, přípravky na tělo proti celulitidě s mořskou řasou od Deadia a sprchový olej Green Idea. Celkově jsem hodně olejová a ráda používám různé oleje i na pleť.

Foto: Archiv firem

Zleva: hydratační krém Sothys, 2030 Kč (50 ml); bahenní zábal proti celulitidě Guam, 1290 Kč (500 g), prodává Deadia; sprchový olej s opuncií Green Idea, 148 Kč (200 ml)Foto: Archiv firem

Bez čeho se neobejdete na cestách?

Bez mého partnera, syna, dobré knihy a hudby. A co se týče kosmetiky, nikdy v mé taštičce nechybí můj oblíbený make-up, řasenka, linky, lehký lesk na rty a také krém na opalování. Protože mám zahuštěné vlasy, musím s sebou vozit i svojí speciální vlasovou kosmetiku. Také mi nechybí nikdy kontaktní čočky, protože jsem krátkozraká, a také oblíbený parfém, který mám z obchodu Ingredients.

Foto: Archiv Gabriely Partyšové

Gabriela Partyšová miluje make-up a úplně se ho nevzdává ani na dovolené Foto: Archiv Gabriely Partyšové

Co je podle vás nejhorší prohřešek v péči o pleť?

Myslím si, že je to přehnaná péče. Třeba co se botoxů a výplní týče. Mít rty jako kačer, to mi přijde špatně. Také je prohřeškem pečovat jen o obličej a vynechávat krk a dekolt. Tyto partie totiž také odhalují náš věk.

Co použijete na pleť, než jdete spát?

Důkladně se odlíčím vodou a mlékem a potom si dám pod oči peptidové polštářky, někdy i masku na celý obličej. Večerní rutina je důležitá, ale to i pitný režim, který si přes den hlídám.

Jaké líčení byste si nikdy nenechala udělat?

Osobně bych nešla nikdy do permanentního make-upu, ani obočí, ani rty nebo oční linky. Myslím si, že každá žena je natolik šikovná, aby si uměla tyhle věci udělat sama. Možná je permanent pohodlný, ale trendy v líčení se pořád mění a tyhle věci už pak jen tak lehce neodstraníte.

Jak vypadá vaše běžné denní líčení?

Já jsem nalíčená za 20 minut, ale protože jsem make-up artistka, tak se dokážu nalíčit rychle a hezky. A vypadá to tak, že si dám make-up, bez toho neodejdu, pod ním mám krém s faktorem nebo sérum. Udělám korektor pod oči, pak si zvýrazním obočí, na oči použiju hnědý, šedý nebo fialkový stín, nevynechám linku, namaluji řasy a lehce zvýrazním rty leskem. Je to tedy komplet make-up, ale pořád je to lehčí denní líčení.

Výrazně namalované oči, nebo rty?

Můj fokus je vždycky na oči. Mám je ráda výraznější, jak říkáme v televizi „kočičáky“. I když ani červená rtěnka není špatná, ale u mě vítězí vždy oči.

Díky čemu si udržujete krásné vlasy?

Už před lety jsem se rozhodla nechat si prodloužit a zahustit vlasy, což s sebou nese i speciální péči. Nemůžu použít jen tak nějaký šampon nebo kondicionér, abych si neporušila spoje prodloužených pramenů.

Foto: Archiv Gabriely Partyšové

Gabriela Partyšová nosí vlasy prodloužené už mnoho letFoto: Archiv Gabriely Partyšové

A nejlepší kosmetická rada, podle které se řídíte?

Nejlepší kosmetická rada je dobře se vyspat, pak hodně pít a samozřejmě se dobře odlíčit, aby nezůstaly na pleti nánosy make-upu. A také se usmívat! Když se člověk krásně nalíčí i učeše, ale mračí se, tak nepomůže ani sebelepší rtěnka.

Reklama

Načítám