Hlavní obsah

Jako oškubané kuře? Ani náhodou! Zkuste peří vynést do postele nebo na večírek

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peří bylo v minulosti vždy považováno za známku šmrncovního luxusu, který byl spojovaný s kabaretem, divadlem a vůbec se světem showbyznysu. Proto tento detail vídáme nejčastěji na červeném koberci a nyní se opět vrací na výsluní na módních přehlídkách haute couture v Paříži. Ale dopřát si ho můžete i vy!

Článek

Módní kousky, které zdobí peří, můžete vidět nejčastěji na společenských modelech celebrit, ale nyní se peří objevilo hojně i na módních přehlídkách předních značek. Ukážeme vám, že tento oslnivý a luxusní detail, který je opět trendy, můžete nosit nejen na večírek, ale také na doma a do práce. Zdobí totiž topy, malé černé, pyžama i doplňky.

Foto: Profimedia.cz

Šaty zdobené peřím vídáme často na zahraničních celebritách. Kromě zpěvačky Céline Dion či topmodelky Heidi Klum je nedávno oblékla i Eva Burešová – v šatech s kohoutími pery převzala bronzového slavíkaFoto: Profimedia.cz

Peří na fashion weeku v Paříži

Světoví módní návrháři začali s peřím pracovat ve velkém. Důkazem jsou právě probíhající přehlídky nových kolekcí na týdnech módy v Paříži. Lehoučký a zároveň honosný detail se objevil především na modelech, které představili Georges Chakra, Giambattista Valli a Georges Hobeika či návrhářka Hind Zeidan.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní šaty zdobené peřím jsou hojně vidět tento týden na přehlídkách haute couture v PařížiFoto: Profimedia.cz

Umělé peří jako módní dekorace

V dřívějších dobách umělé materiály samozřejmě nebyly, a tak se na ozdobu používalo pravé peří. Kromě oděvů zdobilo i dámské kabelky, střevíčky či klobouky a vějíře. Dnes už se používá většinou peří umělé. Lemuje topy, šaty, rukávy saka či halenky, ale může zdobit i negližé a saténová pyžamka. Právě v kombinaci se saténem se používá peří nejčastěji – tyto dva materiály si v záři reflektorů zkrátka rozumějí…

Kromě šatů a topů dokáže peří vyzdvihnout outfit rovněž pomocí doplňků. Kabelky či sandálky s peřím se vám budou nyní hodit i na plesovou sezonu. Uvidíte, že s nimi budete originální a rozhodně oživí jakékoli šaty. Podívejte se, jaké módní kousky s peřím si můžete pořídit, a nejen pro společenské příležitosti.

Body i top

Foto: Archiv firem

Zleva: Černé body Guess, 399 Kč, prodává Answear. Crop top Erika Fashion, 649 KčFoto: Archiv firem

Na tenká ramínka

Foto: Archiv firem

Zleva: Top 599 Kč, kalhoty 799 Kč, oba kusy Reserved. Top Mohito, 999 KčFoto: Archiv firem

Minišaty

Foto: Archiv firem

Zleva: Pouzdrové šaty Erika Fashion, 799 Kč. Šaty z vlněné směsi Mango, 2299 KčFoto: Archiv firem

Do práce

Foto: Archiv firem

Zleva: Šaty Guess 3032 Kč, prodává Mode. Sako Reserved, 799 KčFoto: Archiv firem

Do ložnice

Foto: Archiv firem

Zleva: Saténové slip šaty Zara, 799 Kč. Saténové pyžamo Lindex, 1999 KčFoto: Archiv firem

Sako i top

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako s pravým peřím Fashion M&M, 9949 Kč. Top s výstřihem Trendyol, 1561 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Výrazné doplňky

Foto: Archiv firem

Zleva: Psaníčko 1599 Kč, sandálky 2299 Kč, oba kusy MangoFoto: Archiv firem

Načítám