Hlavní obsah

Detail, který umí divy: Řasení a žabičkování dokáže formovat postavu a zakrýt její nedostatky

Foto: Sun Shock, Shutterstock.com

Foto: Sun Shock, Shutterstock.com

Reklama

V módě je občas potřeba trochu zaexperimentovat a vsadit na efektní detaily, které dokážou s kouskem oblečení udělat divy. A letos nám trendy přejí. Slušivé řasení a žabičkování zdobí topy, šaty i sukně.

Článek

Roztomilé řasení zdobí dekolty a rukávy na halenkách i tričkách, šaty a sukně nejen v pase, ale i po celé délce, nebo se objevuje na plavkách, kde dokáže formovat postavu a zakrýt lehké nedostatky.

Řasení lze využít také pro zvýraznění poprsí či pasu. Dodává módním kouskům nádech romantiky a něžné ženskosti stejně jako volány, zavinování i nabírané rukávy. Vsaďte tedy letos na zajímavé detaily a inspirujte se v následujícím výběru z aktuálních kolekcí. Máme pro vás 10 tipů.

Šaty s asymetrickým výstřihem

Řasení se objevuje často na šatech, kde vytváří pěkný prostor pro zvýraznění, nebo naopak lehké maskování křivek. Zkuste se poohlédnout po modelech, které jsou prošité na straně, a díky tomu vznikne zajímavý asymetrický výstřih či sexy rozparek.

Foto: Archiv firmy

Šaty 1299 Kč, sandály na 899 Kč, sluneční brýle 599 Kč, vše MangoFoto: Archiv firmy

Květinové tričko

Barevné vzorované topy se skvěle kombinují se světlými džínami i jednobarevnými sukněmi. A květinové potisky se na jaře a v létě asi nikdy neomrzí! Co říkáte na tričko v krásné trendy zelené barvě s řasením vpředu, vzadu i na rukávech?

Foto: Archiv firmy

Tričko 499 Kč, džíny 999 Kč, sluneční brýle 249 Kč, řetízek na brýle 299 Kč, vše LindexFoto: Archiv firmy

Krátký svetr

Ke kalhotám a sukním do pasu se budou hodit crop topy a kratší kousky v podobě svetříků či mikin, které se dají stáhnout a nařasit. Tento bleděmodrý svetr dodá romantický nádech třeba i vzorovaným maxišatům, nicméně cyklošortky nosila i princezna Diana (†36), tak se jich nebojte!

Foto: Archiv firmy

Svetřík 749 Kč, cyklistické šortky 399 Kč, oba kusy H&MFoto: Archiv firmy

Crop top se sukní

Pro ženy, které se nebojí poodhalit trochu bříško a podtrhnout štíhlý pas, jsou v obchodech krásné sety zkráceného topu a sukně. Komplet můžete přes den sladit s bílými teniskami, večer mu slavnostnější šmrnc dodají černé lodičky.

Foto: Archiv firmy

Top 399 Kč, sukně 499 Kč, oba kusy MohitoFoto: Archiv firmy

Romantické šaty

Bílé letní šaty jsou nadčasový kousek a hodí se snad do každého šatníku – omladí a rozzáří. Ať už si pořídíte košilový model, koktejlky s volánky, nebo kousek s žabičkováním, který využijete na dovolenou či romantické rande, určitě nakonec najdete ideální střih šatů pro vaši postavu.

Foto: Archiv firmy

Šaty 799 Kč, síťovaná taška 599 Kč, oba kusy StradivariusFoto: Archiv firmy

Overal 

Na overal si každá žena jen tak netroufne a je to věčná škoda. Ve správném střihu sedne totiž každému typu postavy a vypadá velice žensky – stejně jako tento model s řasením v pase. Můžete si ho pořídit hned ve třech barevných provedeních. A když k nim obujete lodičky s otevřenou patou, budete zářit!

Foto: Archiv firmy

Overal 799 Kč, lodičky s otevřenou patou 999 Kč, vše ReservedFoto: Archiv firmy

Na tělo

Upnuté přiléhavé šaty podtrhnou křivky a ve světlých a pudrových barvách pěkně zapadnou do minimalistického šatníku. Můžete je kombinovat s černým i bílým sakem, džínovou bundou či s lehkým bomberem. Na denní nošení k nim obujte pantoflíčky, na společenské akce se přezujte do sandálků na podpatku.

Foto: Archiv firmy

Šaty 1199 Kč, kožené sandálky 1599 Kč, vše ZaraFoto: Archiv firmy

S průstřihem

Mnohdy stačí neveliký detail a jednoduché midišaty rázem dostanou další rozměr. V tomhle případě je tu řasení s drobným průstřihem, které zvýrazní pas, a model tak získá promyšlený šmrnc.

Foto: Archiv firmy

Žerzejové šaty s.Oliver, 3599 KčFoto: Archiv firmy

Mini a midi v jednom

Letos se na výsluní vrátila minidélka u sukní i šatů, ale ne každá žena se v ní cítí pohodlně. Proto zvolte klidně kompromis a vyzkoušejte rafinovanou midisukni s řasením v pase a s vysokým rozparkem.

Foto: Archiv firmy

Sukně 599 Kč, top 449 Kč, sandály 599 Kč, vše Pull & BearFoto: Archiv firmy

Formující plavky

Efekt řasení se objevuje také v aktuálních kolekcích plavek. Hledáte modely, které šikovně zamaskují lehké nedostatky postavy? Řasení může pomoci opticky zvětšit poprsí, nebo naopak formovat volnější bříško či dodat na pohled štíhlejší pas.

Foto: Archiv firmy

Plavky 1099 Kč, lněná košile 999 Kč, oba modely Marks & SpencerFoto: Archiv firmy

Podívejte se na nejkrásnější sandálky 2022! Nosí se v různých barvách, na pohodlném podpatku i se zajímavým zdobením.

Reklama

Načítám