Hlavní obsah

Nebe i peklo červeného koberce v Benátkách: Zendaya v „mokré“ róbě, Iman v šapitó a Lady Gaga v peří

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Benátky křižuje ještě více člunů než obvykle. Dnešním dnem tu totiž začíná mezinárodní filmový festival, na který se sjíždějí hvězdy první velikosti. Těšíte se na šaty, které si celebrity s sebou přibalily? Než se dočkáte prvních fotek z červeného koberce, připomeňte si největší módní momenty minulých let.

Článek

Do italských Benátek přijela spousta slavných hostů. Posledním srpnovým dnem totiž odstartoval 79. ročník filmového festivalu, který potrvá do 10. září. A protože je na programu hromada slavnostních premiér, hvězdy si jako obvykle zajistily ty nejlepší šaty od vyhlášených návrhářů a značek. Festival v Benátkách je místem, kam se impozantní šaty vyloženě hodí. Komu se to nejvíce (ne)povedlo?

Zendaya (25)

Herečka, která proslula rolí v seriálu Euforie (2019-2024), patří mezi nejstylovější hvězdy své generace a s každým nakročením na červený koberec si tento status ještě upevňuje. Přiléhavé šaty Balmain, které si oblékla na loňskou premiéru sci-fi filmu Duna (2021), rozhodně nejsou jedněmi z mnoha. Návrhář Olivier Rousteing je zvládl „vysochat“ z kůže a jak jejich střih, tak i barva jsou dělané na míru pro Zendayu. Navíc je doplňuje luxusní smaragdový náhrdelník od Bulgari, který se ručně vyráběl celých 75 dnů.

Foto: Profimedia.cz

Nahé šaty jsme viděli milionkrát, tahle varianta je ale opravdovým unikátem. Ačkoli jsou z kůže, dokonale obkreslují siluetu a působí, jako by byly mokréFoto: Profimedia.cz

Dakota Johnson (32)

Výběr šatů se loni povedl i herečce z filmové trilogie Padesát odstínů (2015-2018). Dakota Johnson si večer užila v nádherné róbě značky Gucci, která skvěle demonstruje, jak se dá se ctí poprat s průsvitnými materiály. Transparentní látka byla bohatě zdobená kameny, a především vodopády štrasových třásní, které se pohybovaly při každém kroku.

Foto: Profimedia.cz

Dakota Johnson oslnila v šatech Gucci, které chytře doplnila tlumeným líčením a ležérně rozpuštěnými vlasy. Doplňky úplně vynechalaFoto: Profimedia.cz

Kate Hudson (43)

Na loňském ročníku filmového festivalu zabodovala i herečka Kate Hudson, která šaty sladila s barvou koberce. Ostře červený model pochází z kolekce značky Valentino a skvěle mixuje krajku s tylem. Na zajímavosti šatům rozhodně přidává i jejich střih se stojáčkem a balonovými rukávy.

Foto: Profimedia.cz

S červenou hvězdy obvykle šetří, dost možná i z obavy, aby na stejně barevném koberci nezanikly. To se ale blondýnce, která má na kontě spoustu romantických komedií, rozhodně nestaloFoto: Profimedia.cz

Rebecca Ferguson (38)

Herečka nebyla v Benátkách poprvé. I tady se totiž natáčelo pokračování Misson: Impossible, ve kterém hraje agentku. Patříte-li k fanouškům téhle klasiky, můžete se těšit na dva nové filmy, plánované na rok 2023 a 2024. A pokud víc než akčním filmům fandíte módě, pozorně si prohlédněte róbu značky Dior, ve které dorazila na loňský festival.

Foto: Profimedia.cz

Tahle forma extravagance nás baví. Dominantou šatů je tylový květ, skládající se z několika tónů růžovéFoto: Profimedia.cz

Bianca Balti (38)

Italská modelka se nechtěla spokojit s málem a v duchu hesla go big or go home si vybrala opulentní róbu, která byla opravdu nej - nejobjemnější a s nejdelší vlečkou. A ačkoli mívají podobné šlehačkové modely často rezervovaná místa v módním pekle, pro model značky Dolce & Gabbana, který oblékla v loňském roce, to rozhodně neplatí.

Foto: Profimedia.cz

Riskantní krok se Biance Balti vyplatil – v gigantických šatech Dolce & Gabbana vypadala fenomenálněFoto: Profimedia.cz

Iman (67)

Když dva dělají totéž, může to skončit s úplně jiným výsledkem. Impozantní šaty si pro ročník 2019 vybrala i bývalá modelka a manželka zesnulého zpěváka Davida Bowieho (†67). Šaty z haute couture kolekce značky Valentino jsou bezpochyby inovátorské a dá se o nich říct spousta superlativ, nemůžeme se ale zbavit pocitu, že mimo molo tak nějak nefungují. Zejména kvůli jejich střihu à la šapitó a velkému množství peří.

Foto: Profimedia.cz

Dramatická róba od Valentina působí více jako karnevalový kostým než šaty. Krásná Iman v nich paradoxně úplně zaniklaFoto: Profimedia.cz

Lady Gaga (36)

Vraťme se do roku 2018. Tehdy měl v Benátkách premiéru film Zrodila se hvězda, ve kterém po boku herce Bradleyho Coopera (47) zářila Lady Gaga, a všem dokázala, že neumí jen zpívat, ale také hrát. A mezi její super schopnosti patří i cit pro módu. Její peříčkové šaty z haute couture kolekce Valentino patří bezpochyby k tomu nejlepšímu, co se na festivalu objevilo.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga je zkrátka ikona! Růžové šaty, poseté peříčky, jsou nezapomenutelnéFoto: Profimedia.cz

Cate Blanchett (53)

Pravidelnou návštěvnicí festivalu je i Cate Blanchett, od které už v módě nic jiného než dokonalost nečekáme. Model, který si oblékla v roce 2018 na benátský festival, ale předčil naše očekávání. Sametové šaty s hlubokým véčkem jsou geniálně jednoduché – čistý střih zdobí „jen“ peří spadající kolem paží. Za ně mohla děkovat značce Armani Privé, tedy haute couture kolekci návrháře Giorgia Armaniho.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Cate Blanchett se pravidelně objevuje na seznamech nejlépe oblékaných hvězd. A právem!Foto: Profimedia.cz

Sara Sampaio (31)

Od značky Armani Privé měla šaty i portugalská modelka Sara Sampaio. Ta se před čtyřmi lety procházela po červeném koberci v hedvábných šatech s velkou mašlí a korzetem osázeným drobnými krystaly. Jasně, modelce, která byla jedním z andílků Victoria´s Secret, by slušelo téměř cokoli, sázka na světlý model jí ale jednoznačně vyšla.

Foto: Profimedia.cz

Překrásné šaty na překrásné modelce. Co víc dodat?Foto: Profimedia.cz

Natalie Portman (41)

Výběr šatů uzavřeme blyštivým modelem, po kterém v roce 2018 sáhla herečka Natalie Portman. Ta je nejčastěji vidět v šatech značky Dior, se kterou úzce spolupracuje (Dior stojí i za jejím slavným oscarovým pláštěm s vyšitými jmény režisérek), tentokrát ale přešla ke Guccimu. A u téhle značky se s efektními materiály nešetří. Hereččiny šaty byly kompletně poseté flitry a za vypíchnutí stojí i jejich silueta s velkými rameny, vintage sametový pásek a kontrast mezi zlatou a stříbrnou.

Foto: Profimedia.cz

Kolik třpytek je dost třpytek? V tomto případě jich je pořád málo! Foto: Profimedia.cz

Anketa

Která hvězda vynesla nejzajímavější outfit?
Zendaya
34,8 %
Dakota Johnson
5,3 %
Kate Hudson
2,8 %
Rebecca Ferguson
0,9 %
Bianca Balti
1,8 %
Iman
1,3 %
Lady Gaga
10,7 %
Cate Blanchett
29,8 %
Sara Sampaio
9,4 %
Natalie Portman
3,2 %
Celkem hlasovalo 4780 čtenářů.

Reklama

Načítám