Hlavní obsah

Módní styl Evy Pavlové na prvních zahraničních cestách: Slovensko v červené, Německo v šedé

Foto: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Foto: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Reklama

Ještě předtím, než se stala oficiálně první dámou, se mluvilo o tom, že vnese na Hrad svěží vítr. Eva Pavlová ukázala, že bude po boku svého muže skvěle reprezentovat naši zemi. Jak se role zhostila na prvních zahraničních cestách?

Článek

S novým prezidentem má Česko od března i novou první dámu a její úloha je vcelku jasná, i když v zákoně není zvlášť definovaná. Věnuje se charitě a reprezentuje na společenských událostech i při diplomatických cestách. A ty absolvoval prezidentský pár Petr Pavel s manželkou hned po inauguraci tři: navštívili Slovensko, Polsko a Německo. Zajímalo nás, jak to probíhalo z módního hlediska.

Slovensko v béžové a červené

První cesta mířila k našim sousedům na Slovensko. Prezidentský pár se tu setkal se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, která už naší hlavě státu stihla pogratulovat, když se nečekaně objevila v Pavlově volebním štábu těsně po vítězství. Když přivítala před pár dny Petra Pavla s manželkou v Bratislavě, měla na sobě jednoduchý elegantní model v královské modré s černým kabátem a broží, zatímco Eva Pavlová oblékla lichotivé béžové šaty zavinovacího střihu s tříčtvrtečním rukávkem, jež zdobila stříbrná brož.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Petra Pavla s manželkou na Slovensku přivítala prezidentka Zuzana Čaputová se svým partnerem, komunikačním poradcem Jurajem Rizmanem.Foto: TASR, Profimedia.cz

Foto: TASR, Profimedia.cz

Vizáž i styling Evy Pavlové jsou často přirovnávány k lady Dianě. Béžové šaty zavinovacího střihu jí nesmírně lichotí. Nechyběla ani nadčasová černá kabelka značky Folbeur.Foto: TASR, Profimedia.cz

Béžové šaty doplnila Eva Pavlová červeným kašmírovým kabátem od návrhářky Štěpánky Pivcové, který vynesla už při inauguraci. A jaké doplňky outfit dotvářely? Na kabátu se vyjímala brož ve tvaru listu lípy s českou vlajkou, která vystihuje naše národní symboly. Na svých cestách ozvláštnila kabáty také hedvábnými šátky.

Některé originální šátky jsou dílem české návrhářky Andrey Vytlačilové – své šátky ze 100% hedvábí vytváří od první kresby po poslední steh sama. První dáma od ní vlastní šálku s kočkami i šátek s názvem V lese z kolekce Bohemia, která byla v roce 2020 nominovaná na cenu Czech Grand Design v kategorii Objev roku.

Foto: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Šátky má Eva Pavlová v oblibě.Foto: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Foto: Andrea Vytlačilová

Hedvábný šátek V lese si můžete pořídit za 2650 Kč. Šálka s kočkami ze 100% hedvábí, kterou měla první dáma v Berlíně, stojí 2850 Kč. Šálka Kočky vznikla v Paříži, když designérka pracovala pro luxusní značku Kenzo.Foto: Andrea Vytlačilová

Polsko v modré a růžové

Další kroky prezidentského páru zamířily do Polska – ve Varšavě je přivítal polský prezident Andrzej Duda s manželkou. I Agata Kornhauser-Duda má velmi vytříbený styl a reprezentuje svou zemi vždy elegantně a s grácií.

Foto: Profimedia.cz

Český prezidentský pár přijal ve Varšavě prezident Andrzej Duda s manželkou Agatou.Foto: Profimedia.cz

Oběma prvním dámám to slušelo nejen v kabátech na nádvoří, ale i v růžových šatech s bílým límečkem či vínovém kostýmku u oběda, kde diskutovaly mimo jiné o sociálních aktivitách, vzdělávání a seniorské politice.

Německo v šedé

Zatím poslední destinací na zahraničních cestách byl tento týden Berlín, kde prezidentský pár uctil památku obětí Berlínské zdi a sešel se s krajany. Eva Pavlová měla na sobě antracitový dvouřadý propínací kabát od české návrhářky Jaroslavy Procházkové, který zakrýval žluto-modré midišaty. Do třetice tedy zvolila opět světlé odstíny, ve kterých vypadá mladistvě a svěže. Outfit doplnila tmavými klasickými lodičkami do špičky na nízkém pohodlném podpatku. Tak co myslíte, zvládla svou roli na jedničku? Za nás určitě ano.

Foto: Profimedia.cz

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier a jeho manželka Elke Büdenbender přivítali prezidenta České republiky Petra Pavla a jeho manželku před palácem Bellevue v Berlíně s vojenskými poctami. Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám