Hlavní obsah

Pohodlná, omlazující, šik! Kampusová móda sluší mladým i starším ženám a nosila ji i Lady Di

Foto: Sinsay

Foto: Sinsay

Reklama

Pohodlné mikiny, propínací svetříky i bombery ve sportovním stylu baseballových klubů s nápisy amerických univerzit i měst. To vše najdete nyní v nových kolekcích pro mladé. A možná budete mít déjà vu. Univerzitní móda je zpět!

Článek

Módní kolekce Back to school (zpátky do školy) mají svoji zářijovou premiéru za sebou a nyní nastává čas na nové kolekce s názvem Back to Campus (zpět na univerzitu či kolej). Vysokoškoláci totiž začínají se semestrem o něco později a právě pro ně jsou určené retro kousky v kampusovém stylu inspirované americkými filmy a seriály z vysokoškolského prostředí i různých sportovních klubů z 80. a 90. let. Mezi takové filmové lahůdky patřilo i nejsledovanější Beverly Hills 90210. V současné době narazíte na stejnou sportovní a ležérní módu v netflixovém seriálu Sex Education či v komedii s Rebel Wilson Maturitní ročník.

Módní kousky jsou ovlivněné Amerikou, a tak jsou na nich především nápisy či loga různých amerických univerzit, států, měst i sportovních klubů. Barevná paleta kolekcí se nese na vlně tmavě modré, zelené či vínové s červenou. Jedná se především o pohodlné mikiny, pletené propínací vesty a cardigany, bombery a bundy v baseballovém střihu. Outfity pak dotváří většinou džíny a u mladých dívek kratší skládané sukně, které bývají občas součástí školních uniforem. Mezi doplňky nechybí ani baseballové kšiltovky a plátěné tenisky.

Univerzitní kolekce tvoří především módní kousky pro mladé, ale neznamená to, že je nemohou do svých outfitů zakomponovat i starší ženy. Koneckonců tuhle módu nosila ve volném čase i Lady Diana. Stačí ležérní mikiny zkombinovat s elegantními prvky v podobě saténové či plisované sukně, obléci je do kostýmu nebo ke společenským kalhotám s koženou bundou. Podívejte se na naši inspiraci ze současných módních řetězců.

Pohodlné mikiny

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 449 Kč. H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 699 Kč. Stradivarius, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Pull&Bear, 799 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 449 Kč. H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

Pletené svetry

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 299 Kč. Pull&Bear, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: obojí House, 599 Kč; 699 KčFoto: Archiv firmy

Propínací baseballky

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 999 Kč. Pull&Bear, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sinsay, 699 Kč. Stradivarius, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Levi's, 2999 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám