Hlavní obsah

Plísňáče, batika i mikiny s nápisy: Módní peklo? Ani náhodou, teenageři milují módu 80. let

Foto: VH-studio, Shutterstock.com

Foto: VH-studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte v dnešní době při pohledu na módu svých dětí a některých teenagerů lehké déjà vu? Pak se není co divit, styl 80. let je zpět. Nosí se roztrhané džíny, mrkváče, skládané minisukně i batika!

Článek

Módní návrháři se nebojí sáhnout do minulosti, a tak se trendy často vracejí, samozřejmě v obměněné podobě. Proto se můžete v současných kolekcích pro náctileté setkat s oblečením, které si mnozí pamatují z mládí anebo ho znají ze starších filmů.

Přijde vám to jako dobré retro, anebo spíš nad teenagery kroutíte hlavou, co si to vybrali na sebe? Ale generace jejich rodičů byla přece také kdysi „vydřená“ z roztrhaných džín, nosila se trička s velkým logem a málokdo zapomene na ten prima pocit, když si pořídil svoje první levisky... A to vše je trendy i dnes. Co se nosí?

Loga i obrázky

Barvy, nápisy i výrazné vzory jsou u puberťáků v kurzu. Mikinou s nápisem či tričkem s obrázkem mohou vyjádřit svou osobnost, postoj či názor. Velmi oblíbené jsou postavy z klasických i novodobých animáků.

Foto: Archiv firem

Zleva: Sinsay, 89 Kč. Reserved, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 399 Kč. Reserved, 559 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 699 Kč. Cropp, 899 KčFoto: Archiv firem

Batika

Možná pamatujete dobu, kdy se doma v hrncích batikovala trička a i jiné části oblečení... To dnes už dělá málokdo, což ovšem neznamená, že batika vymizela z módy. Naopak, najdete ji ve velkém i na mikinách, šatech a doplňcích.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 599 Kč. H&M, 179 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Pull&Bear, 499 KčFoto: Archiv firmy

Minisukně

Minidélky se opět přihlásily o slovo a získaly na oblibě i u mladší generace. V létě byly in džínové minisukně, nyní se v nových kolekcích objevují hojně kostkované skládané modely, které představují základ pro oblíbený preppy styl.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 699 Kč. Sinsay, 359 KčFoto: Archiv firem

Nesmrtelný denim

Do módy se vrátily také roztrhané i široké džíny a mohou být klidně dvoubarevné nebo poseté nášivkami. A nedivte se, když začnete na ulici vídat děti v kdysi tak populárních plísňáčích: v obchodech o ně není nouze. Ve výbavě samozřejmě nesmí chybět ani pořádná džínová bunda v baseballovém či oversized střihu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Cropp, 1099 Kč. Levi´s, 3399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Cropp, 799 Kč. Stradivarius, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 899 Kč. Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bunda 1399 Kč, džíny 799 Kč, oboje Pull&Bear. Sinsay, 479 KčFoto: Archiv firem

Trendy se stále vracejí. Co nám v módě zanechala 70. léta?

Načítám