Hlavní obsah

Móda z devadesátek je zpět! Jak dnes nosit rovné džíny, kožené vesty i kalhoty do zvonu

Video: Lukáš Kukla, Proženy.cz

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strohý minimalismus, rockerský styl nebo barevné a na první pohled nesourodé kombinace. Takový vliv měla devadesátá léta na svět módy. Připomeňte si hlavní trendy, které můžete s přehledem nosit i dnes.

Článek

Módní inspirace z dob minulých? Tentokrát jsme zakotvily v devadesátkách, které asi nikdy neztratí na přitažlivosti. V rámci dnešních trendů se mísí i s outfity Y2K, které jako by vypadly z roku 2000. Můžou za to jak celebrity a jejich kreativní streetstyle, tak i populární seriály, jako je třeba Euphoria nebo Stranger Things. Současně je potřeba podotknout, že zdrojem inspirace jsou stále i seriály Přátelé (1994) a Sex ve městě (1998).

Se stylistkou Barborou Havlíkovou jsme pro vás vybraly tři outfity, které jsou inspirované érou vlády Kate Moss, Jennifer Aniston jakožto Rachel Green nebo princezny Diany (✝36). Mimochodem, všimly jste si, že se do módy vrátily i takzvané žabičky, tedy jemné gumičky kolem hrudníku? Nesmí chybět rozšířené kalhoty do zvonu, široké džíny, kožená bunda nebo top ve stylu korzetu. Ve videu uvidíte kombinace z kousků, které najdete v obchodech nebo případně na dně skříně.

Děkujeme následujícím značkám za půjčení oblečení a doplňků na natáčení: Bershka, Zara, Reserved, CCC, Stradivarius a Lindex.

Za poskytnutí prostoru k natáčení děkujeme studiu Zero Limits, Podkovářská 2, Praha 9; @studiozerolimits.

Reklama

Načítám