Hlavní obsah

Slavní muži v ženských šatech aneb Šaty, podpatky a fousy k tomu!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zženštilé, strašlivé, chlapi už nejsou chlapi... Tak mnozí reagují na slavné pány, kteří se pravidelně a s oblibou – anebo jen čas od času – oblékají do kousků, které se vyskytují spíš v ženském šatníku. Podívejte se na muže v šatech či sukních. Co tomu říkáte?

Článek

Obecná představa je stále taková, že na červený koberec nebo jinou společenskou událost dámy vyrážejí ve velké večerní a pánové ve smokingu. Někteří slavní muži ale tyhle zavedené konvence boří. Co říkáte pánům v dámských šatech?

Carl Clemons-Hopkins

Už to, že americký herec, kterého možná znáte z oceněného seriálu Hacks (2021–22), tají rok narození, je takové trochu „holčičí“. Ví se jen, že narozeniny slaví 20. července, ale kolik mu je, to je tajemství. Nicméně je to nic proti modelu, v němž se ukázal loni v září na udílení cen Emmy. Černé volné kalhoty by byly v pohodě, kdyby je ovšem nedoplnil bílým topem se spadlými rameny a dal tak na odiv svou mužnou a zarostlou hruď. K barevné stuze, která vyvolávala dojem dlouhé sukně, už není třeba nic dodávat.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to Carlovi Clemonsi-Hopkinsovi slušelo na udílení cen EmmyFoto: Profimedia.cz

Billy Porter (52)

Amerického herce možná znáte z romantické komedii Klub zlomených srdcí (2000) nebo ze snímku Velké šéfky (2020). Ale dost možná ho máte v hlavě ani ne tak kvůli jeho hereckému umění, ale díky jeho lásce k extravaganci a hlavně k ženské módě. Není snad jediná akce, na kterou by nešel v nějakém dámském kousku. Na Oscarech v roce 2019 šokoval sametovým smokingem s dlouhou širokou sukní a o rok později na stejnou akci oblékl výraznou večerní róbu (na snímku), která s pánským stylem nemá společné už vůbec nic.

Foto: Profimedia.cz

Billy Porter je velký milovník extravagantních modelů a na velké akce vyráží převážně v šatech více než inspirovaných dámskou módouFoto: Profimedia.cz

Lil Nas X (22)

Rapeři bývají většinou drsní týpci – a kovbojové zrovna tak. Americký zpěvák ale obě tyto konvence popřel, a to během jediné akce. Když se v roce 2020 na udílení cen Grammy objevil v upnutém růžovém kovbojském obleku, málokdo se ubránil překvapení. Není to sice vyloženě ženský model, ale pánský také moc ne. Loni zase okouzlil na udílení cen MTV: dorazil tam ve fantastickém lila oblečku s flitry. Úlety a extravagance k módě i ke světu hvězd prostě patří.

Foto: Profimedia.cz

Raper jako růžový kovboj? Nic není nemožné a Lil Nas X umí překvapitFoto: Profimedia.cz

Marc Jacobs (58)

Slavný módní návrhář, ikona, hlava i srdce firmy, která chrlí oblečení, kabelky, boty, vůně i šperky... Je to muž mnoha tváří: někdy se na veřejnosti objeví v dokonale padnoucím smokingu, jindy se po pláži prochází v obyčejných šortkách a kšiltovce, jindy má náladu na něco trochu ženštějšího. A tak do ulic klidně vyrazí na vysokých podpatcích v ryze ženských botách a v červeném kabátu, který má také spíš dámský střih. Móda je hra a nezná hranice – a tohoto hesla se návrhář rozhodně drží.

Foto: Profimedia.cz

I proslulý návrhář si čas od času libuje v ženských kouscích. Marc Jacobs se nebojí ani vysokánské platformyFoto: Profimedia.cz

Harry Styles (28)

Zpěvák, skladatel, herec a do roku 2016 člen kapely One Direction rozhodně není žádný zženštilý chlapík. Přesto se nezdráhá čas od času obléct jako žena. V dámských šatech se fotil pro Vogue a na jednom ze svých vystoupení se objevil v kostýmu Dorotky z Čaroděje ze země Oz. Jedni mu tleskali za odvahu bořit tabu a smývat hranice mezi pohlavími, druzí ho označovali za úchylného. Ať tak či tak, pozornost rozhodně vzbudil.

Čeští umělci nejsou pozadu: v dámských šatech zpívá i Matěj Ruppert (43).

Foto: Profimedia.cz

Harry Styles se před pár lety vydal na sólovou dráhu. Loni na podzim se na pódiu objevil v kostýmu Dorotky a doplnil ho košíkem s umělým pejskemFoto: Profimedia.cz

David Bowie (†69)

Buďme fér a přiznejme, že slavní muži v ženských šatech nejsou zas tak velká novinka. Rozhodně to není žádný trend posledních pár let, protože určitým androgynním vzhledem se pyšnil i tento legendární zpěvák. Liboval si v make-upu, třpytkách, botách na platformě či na podpatcích a leckdy spíš v ženských než mužských účesech a nezdráhal se na veřejnosti objevit v dámských šatech. Na snímku se můžete podívat, jak umělec vyrazil na pódium například v roce 1973.

Foto: Profimedia.cz

Muži v ženských šatech nejsou výdobytkem moderní doby, dámskou módu měl v oblibě i David BowieFoto: Profimedia.cz

Mick Jagger (78)

Drsný rocker a živá legenda, chlap, co měl v posteli nespočet žen, muž, který zplodil osm dětí, a za to, že jde o konečné číslo, by asi nikdo nedal ruku do ohně. Rozhodně není žádný zženštilý frajírek, je to chlap se vším všudy. Ale ani on neměl problém objevit se před lidmi v oblečení, které rozhodně není vyloženě pánské. Na snímku z koncertu v Hyde Parku v roce 1969 ho můžete vidět v roztomilém modelu z dílny návrháře Michaela Fishe (82). A na stará kolena začal chodit na balet.

Foto: Profimedia.cz

Slavný rocker a idol několika generací žen... Přesto i Mick Jagger v minulosti sáhl po ženských kouscích šatníkuFoto: Profimedia.cz

S módou je to těžké a s módními návrháři někdy také. Některé jejich nápady jsou opravdu k neuvěření a při pohledu na ně vás napadne jediné: Kdo to bude nosit? Největší bizáry z loňských přehlídek.

Reklama

Načítám