Hlavní obsah

Podprsenky a další vychytávky, které jsou pod letním oblečením takřka neviditelné

Foto: KK_face, Shutterstock.com

Foto: KK_face, Shutterstock.com

Reklama

Odhalená ramena, hluboké dekolty, špagetová ramínka nebo nahá záda. Zajímavě řešené topy a šaty letnímu šatníku sluší. S kým si ale ani trochu nerozumí, je klasická podprsenka s ramínky. Pokud nechcete výsledek vaší módní snahy zazdít, podívejte se, čím ji můžete nahradit.

Článek

Pokud nejde vyloženě o módní záměr, neměla by o sobě podprsenka dávat vědět. Zatímco u některých kousků se to děje přirozeně, jinde musíte přemýšlet nad tím, jak tuto hru na schovávanou zvládnete. Otázku spodního prádla přitom silně doporučujeme řešit už při nákupu jednotlivých kousků. Vždy zvažte, jaké máte možnosti a jestli jste ochotné do nich jít. V kterých případech budete muset odložit klasickou podprsenku?

Pod bílé tričko i halenku

Tohle je jediná podprsenka, o které prohlásíme, že byste ji měly mít opravdu všechny. Tělová, bezešvá, hladká – vždyť to znáte. Střih si vyberte podle vlastních preferencí. Obléknout ji můžete pod jakýkoli klasický vršek, nejvíce ji ale oceníte u bílých triček, košilí a lehkých halenek. A ne, bílá podprsenka tělovou nenahradí. Bílá je jako barva hodně jasná a pod světlými svršky je vidět.

Foto: Archiv firem

Zleva: Sloggi, prodává Zalando, 990 Kč; Etam, 639 KčFoto: Archiv firem

Když nosíte hluboké výstřihy

Pokud milujete vršky nebo šaty s hlubšími výstřihy, pořiďte si alespoň jednu chytře střiženou podprsenku s vykrojením v přední části. Vybrat si můžete mezi prádlem s jemným véčkem i dramatičtějším výřezem.

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč; Etam, 1099 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Intimissimi, 849 Kč; Lindex, 599 KčFoto: Archiv firem

Dilema jménem odhalená ramena

Pakliže jste si pořídily top nebo šaty odhalující ramena, musíte tomu uzpůsobit i výběr prádla. Podprsenky s průhlednými ramínky (které jsou všechno, jen ne neviditelné) ideální nejsou. Doporučit vám můžeme kousky s odepínacími ramínky nebo bandeau střihy, které na tělo dokonale přilnou. Stejně postupujte i u módních kousků se špagetovými ramínky.

Foto: Archiv firem

Zleva: Intimissimi, 849 Kč a H&M, 599 Kč – obě podprsenky mají přídavná ramínkaFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 299 Kč; Next, 640 Kč – s odnímatelnými ramínkyFoto: Archiv firem

Jak si poradit s holými zády?

Pokud máte záda kompletně nahá, můžete se vydat dvěma směry – podprsenku nechat doma (a případně přelepit jen bradavky speciálními lepítky), nebo si pořídit tu samodržící, která k tělu přilne za pomoci silikonových pásků a prsa díky kosticím nadzvedne. S většími prsy to ale může být trochu výzva a chápeme, že představa podprsenky, kterou na těle drží kromě zmiňovaného silikonu jen příslib, není všem příjemná.

Pokud vám vykukuje jen horní polovina zad, můžete si vzít podprsenku s variabilními ramínky, která jdou zapnout níže, než je běžné. Druhá varianta je úspornější – pořiďte si speciální popruh, kterým si prodloužíte zapínání jakékoli běžné podprsenky. To si níže na zádech překřížíte a povedete směrem dopředu, kde ho zacvaknete.

Foto: Archiv firem

Zleva: Astratex, 949 Kč; Next, 725 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: variabilní podprsenka Oysho, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Silikonová lepítka na bradavky Tezenis, 109 Kč; Konvertor pro zádové vykrojení Lindex, 129 KčFoto: Archiv firem

Co s americkými průramky?

Klasická podprsenka a americké průramky (odhalují ramena) nebo halternecky? To nejde dohromady. Při podobně střižených kusech můžete samozřejmě zvolit prádlo bez ramínek. Pokud vám ale příliš nesedí a potřebujete podporu, máme pro vás tip. Pořiďte si proměnlivou podprsenku, jejíž ramínka se dají na zádech překřížit nebo rovnou dát jen za krk. Takové prádlo pak využijete i u dalších nevšedně řešených kousků.

Pokud byste podprsenku s různě přepínacími ramínky neupotřebily, kupte si za pár korun speciální háček, kterým ramínka na zádech snadno přitáhnete k sobě. Pro většinu kusů s průramky bude jeho efekt dostačující.

Foto: Archiv firmy

Variabilní podprsenka Oysho, 899 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: variabilní podprsenka Victoria´s Secret, prodává Next, 1080 Kč; stahovač ramínek Astratex, 59 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám