Hlavní obsah

Módní influencerky 50+ vyvrací klišé o zralých ženách. Jejich hravý styl si zamilujete!

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Reklama

Ačkoli to tak může někdy působit, na titul módní influencerky nemají monopol jen holky ve věku dvacet plus. Na Instagramu slaví úspěch i ty, které jsou o pár dekád starší. Pokud se ušklíbnete pokaždé, když zaslechnete, co byste po padesátce nosit neměly, tyhle ženy si oblíbíte!

Článek

Rádi bychom věřili, že jsou bariéry spojené s módou a věkem překonané, stoprocentně to ale neplatí. Až se vám bude někdo příště snažit namluvit, že byste měly kvůli ročníku svého narození měnit styl, usmějte se a pusťte to druhým uchem ven. Pokud vás baví barvy, noste barvy. A nebojte se, máte-li chuť, experimentovat s novými trendy. Jediné pravidlo, jehož byste se měly držet – a kterého se mimochodem drží i všechny ikony - zní: Bavte se a nebojte se testovat nové módní vody. Inspirovat vás k tomu mohou světové influencerky, ale i vtipná Slovenka, která má šatník poskládaný z dostupných kousků.

Grece Ghanem (59)

Její instagramový účet @greceghanem sleduje téměř milion followerů. Ačkoli osmapadesátiletou Grece Ghanem odjakživa bavila móda, nikdy ji nenapadlo, že by se mohla stát jednou z nejúspěšnějších influencerek. Je vystudovanou mikrobioložkou, časem ale profesi opustila a stala se osobní trenérkou. Z rodného Libanonu, který zasáhla válka, utekla s dcerou do Kanady, jež se stala jejím druhým domovem. K Instagramu ji přivedla dcera, která ji s ním naučila pracovat. Grece nejprve sledovala oblíbené fotografy a po nějaké době začala sama sdílet fotky svých outfitů. A ty si rychle našly fanoušky.

Grece Ghanem je proslulá svým hravým stylem, který je odpovědí na všechna ta klišé o oblékání zralých žen. Za nejhorší módní radu považuje tu, jež vás od určitého věku směřuje ke konzervativnějším kouskům. „Proč by ženy, bez ohledu na ročník narození, nemohly experimentovat a nosit výrazné barvy?“ ptá se influencerka.

Foto: Raimonda Kulikauskiene - GettyImages.com

Módní cargo kalhoty, ombré svetr přes ramena a flitrovaná Fendi Baguette, kterou nosila seriálová Carrie Bradshaw. Grece Ghanem odmítá měnit svůj styl jen kvůli věku.Foto: Raimonda Kulikauskiene - GettyImages.com

Mette Sørrig Andersen (53)

Skandinávky, ty to s módou umí! Zářným příkladem je i tahle dvaapadesátiletá influencerka z Kodaně, která svůj čas dělí mezi rodinu, práci ve farmaceutické společnosti a tvorbu obsahu na svém účtu @msorrig. Jejím poznávacím znamení jsou barvy a jejich kombinace, kterých se opravdu nebojí. Díky jejím followerům, kterých je téměř 80 000, se jí podařilo propojit se spoustou módních značek. Mette Andersen ale přesto nedá dopustit na nákupy z druhé ruky. Miluje myšlenku recyklace a navíc ji baví, že za pár korun obnoví svůj šatník kousky, ve kterých málokdy potká někoho jiného.

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

U jedné barvy zůstane málokdy. Šatník téhle Skandinávky je pořádně pestrý.Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Jenna Lyons (55)

Více než 260 000 lidí sleduje čtyřiapadesátiletou Jennu Lyons, bývalou ředitelku a prezidentku módní značku J.Crew, která se momentálně věnuje interiérovému designu. Jaké je tajemství jejího stylu? Mixování. Ačkoli miluje klasické kousky a pánské prvky, má v sobě prý i straku, co miluje všechno blýskavé. Právě díky zařazení výrazných kousků jsou její outfity tak zábavné a oblíbené. Ikoně, kterou si nikdo neumí představit bez charakteristických brýlí, můžete dát follow na @jennalyonsnyc.

Foto: Craig Barritt - GettyImages.com

Jenna Lyons má talent na míchání kousků, které se mohou leckomu zdát nesourodé.Foto: Craig Barritt - GettyImages.com

Renia Jaz (58)

Influencerka Renia Jaz (celým příjmením Jazdzyk) se považuje za kreativní duši a bojovnici proti ageismu. Její instagramový účet a unikátní styl sleduje na @vanswifestyle téměř 150 000 followerů. Sedmapadesátiletá Polka žijící v Anglii začínala původně s blogem Van's Wife Style, který považovala za svůj osobní manifest. Chtěla všem dokázat, že i ženy po padesátce mohou a chtějí sledovat trendy a že, jak trefně říká, po oslavě těchto kulatin nezmizí z povrchu zemského. Její šatník je plný klasických kousků, miluje ale také pánské prvky a hravé sezonní trendy.

Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

I ženy po padesátce baví móda, vzkazuje světu Renia Jaz.Foto: Jeremy Moeller - GettyImages.com

Lyn Slater (70)

Americká spisovatelka, aktivistka, blogerka a náhodná módní ikona. Tak si říká Lyn Slater, která léta pracovala jako profesorka. Její život nabral jiný směr, když se doslova připletla k místu, kde se tehdy konal newyorský Fashion Week. Ačkoli tam čekala na přítele, streetstylový fotograf si ji spletl s návštěvnicí týdnů módy a její fotku uveřejnil na blogu. Protože pak za svůj outfit sklidila spoustu komplimentů, založila si vlastní blog, který vtipně pojmenovala Accidental Icon, tedy ikona, která se zrodila tak trochu náhodou. Lyn Slater v létě oslaví sedmdesáté narozeniny a sledovat ji můžete na účtu @iconaccidental.

Baba Slováková (66)

„Módny blog šesťdesiatničky“ si založila Slovenka Baba Slováková. Její Babie letá jsou skvělou inspirací pro ty z vás, které chtějí zůstat v našich končinách. Její outfity najdete nejen na blogu, ale i Instagramu a těšit se můžete i na ty poskládané z běžně dostupných obchodů. Baba Slováková se věkem netají a kromě ročníku narození (1958) na sebe prozrazuje i výšku. Že měří jen 158 centimetrů, je překvapivé a dokazuje to, že se tahle dáma umí obléknout a pracovat s proporcemi. Z fotek totiž není ani trochu poznat, že by byla menší postavy. A navíc je i vtipná. V biu u účtu @babie.leta, který sleduje téměř 19 000 followerů, píše, že nechce jen tak rezavět a útrpně čekat, až ji sešrotují.

Reklama

Načítám