Hlavní obsah

Čerstvá sedmdesátka Kim Basinger: sexy symbol, který se nejlépe cítil v kalhotách!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kim Basinger slaví sedmdesátku, a protože kromě svých profesních úspěchů proslula také vytříbeným stylem, využijeme tuto příležitost k prohlídce jejího šatníku. Ačkoli byla po většinu své kariéry titulována jako sexbomba, nejčastěji spoléhala na kalhotové kostýmy a nikdy si nelibovala v titěrných šatech. Jak vypadají její nejvydařenější looky?

Článek

Hvězda a sexy symbol 80. a 90. let miluje jednoduchost a svůj šatník bohatě prokládá kousky vycházejícími z pánského šatníku. Které looky se jí povedly nejvíce?

Nejúspěšnější role

Než se zastavíme u šatníku, je dobré si připomenout, proč je Kim Basinger tak oblíbenou a uznávanou herečkou. Zásadní rolí v kariéře byla role Elizabeth v tenkrát skandálním filmu 9 a 1/2 týdne z roku 1986. I když to je asi první, co většinu lidí při vyslovení jejího jména napadne, má za sebou desítky dalších rolí. Oscara dostala za vedlejší roli prostitutky Lynn Brackenové v policejním retrosnímku L.A. – Přísně tajné a úspěšný byl i film Cellular.

2019

Kim Basinger si na velké akce nepotrpí a na veřejnosti se objevuje zřídkakdy. Výjimku udělala před pár lety, kdy šla podpořit organizaci věnující se ochraně zvířat. Tohle téma je pro herečku obrovsky silné a provází ji celým životem. Ve svém instagramovém biu se jednou větou popsala jako „herečka, jež doufá, že se jednoho dne bude celé lidstvo chovat ke zvířatům s respektem, jaký si zaslouží“.

Foto: Profimedia.cz

V kalhotách se nejvíce cítí sama sebou. Oblek, odlehčený bavlněným tričkem a klasickými converskami, je něčím, co si můžete obléknout všechny. Bez ohledu na věk.Foto: Profimedia.cz

2017

Posledními snímky, ve kterých se objevila, byl druhý a třetí film z populární trilogie Padesát odstínů šedi. Vintage šaty značky Alexander McQueen si oblékla na premiéru Padesáti odstínů temnoty. Za roli dostala Zlatou malinu, anticenu za nejhorší herecký počin.

Foto: Profimedia.cz

Na premiéru Padesáti odstínů temnoty přišla tematicky v černé.Foto: Profimedia.cz

2014

Tvorba návrháře Ralpha Laurena je herečce blízká, a když dostala pozvánku na jeho přehlídku v rámci newyorského fashion weeku, nezaváhala ani minutu. A mezi přítomné milovníky módy snadno zapadla. Strohý kostým a halenku s kontrastním lemem měla samozřejmě od návrháře.

Foto: Larry Busacca - Getty Images.com

Sčesané vlasy, decentní make-up a minimalistický oblek. Tahle poloha herečce sluší.Foto: Larry Busacca - Getty Images.com

2013

Kim Basinger si zahrála také ve filmu Zpátky do ringu, kde se hlavních rolí ujaly legendy Sylvester StalloneRobert De Niro. A na jeho premiéru vyrazila ve svém oblíbeném obleku Ralph Lauren, který tentokrát doplnila i vestičkou a kravatou.

Foto: Profimedia.cz

Oblek v pánském stylu a červenooranžová rtěnka jako ženský element.Foto: Profimedia.cz

2009

Ve filmu Informátoři, na jehož premiéru herečka vyrazila v černých kalhotách a saku, se Kim Basinger potkala se svým hereckým protějškem z filmu 9 a 1/2 týdne, Mickey Rourkem. Při výběru oblečení tentokrát zůstala u černé.

Foto: Profimedia.cz

Herečka na premiéře filmu Informátoři.Foto: Profimedia.cz

1999

Vraťme se do doby, kdy ještě rok začínal jedničkou. Tehdy na Oscary a následnou Vanity Fair party herečka vyrazila se svým manželem Alecem Baldwinem, se kterým má svého jediného potomka - dceru Ireland. Ta letos v květnu přivedla na svět holčičku a Kim Basinger se tak stala babičkou. S Baldwinem, jehož kariéru i život poškodilo neúmyslné zastřelení kameramanky při natáčení, žila herečka sedm let.

Foto: Jeff Vespa WireImage - GettyImages.com

Hvězda se prý celý večer modlila, aby jí šaty nesjely dolů.Foto: Jeff Vespa WireImage - GettyImages.com

1998

Tento oscarový ročník byl pro herečku velmi úspěšný – získala svého prvního a zatím jediného Oscara za vedlejší roli ve filmu L. A. – Přísně tajné. Na večer, kdy si šla pro prestižní sošku, nedávno vzpomínala na svém Instagramu: „Je to sen, ze kterého se nikdy neprobudíte. Když zavolali mé jméno, měla jsem zadek přilepený k židli a necítila nohy. Díky bohu za to, že mi Jack Nicholson pomohl nahoru po schodech…“

Mimo jiné poděkovala i značce Escada, od které měla šaty, a designérce Judith Leiber za hravé psaníčko se člunem. Jinak ovládl ročník 1998 Titanic s 11 soškami.

Foto: Frank Trapper Corbis - GettyImages.com

Kim Basinger a Meg Ryan na Oscarech, na které herečka vzpomíná dodnes.Foto: Frank Trapper Corbis - GettyImages.com

1991

S Alecem Baldwinem se potkala při natáčení filmu Muž na ženění a o pár měsíců později šli ruku v ruce na předávání Oscarů. Už tehdy herečku bavily pánské prvky v módě. Ačkoli si na velký večer oblékla šaty s objemnou sukní, horní díl připomínal košili a byl stylově podobný róbě, kterou si Kim Basinger sama navrhla o rok dříve.

Foto: Kypros - GettyImages.com

Ruku v ruce s Alecem Baldwinem.Foto: Kypros - GettyImages.com

Načítám