Hlavní obsah

Kapsáče jsou zpět! Jak je nosit, když nechcete, aby vás rozšiřovaly

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Hned na úvod vás možná zklameme: Cargo sice znamená náklad, do kapes těchto módních kalhot byste ale nic pěchovat neměly. O vyloženě praktický módní kousek se tedy nejedná, ale i tak se jistě rády podíváte, jak nosit populární Y2K trend, i když vám není -náct.

Článek

Cargo kalhoty neboli cargo pants? Ano, můžete jim říkat i pěkně postaru. Pod těmito názvy se skrývají staré známé kapsáče. Kalhoty s kapsami jsou další trend z přelomu milénia, který dnes s oblibou přejímá generace Z, nosit je ale samozřejmě můžete i v případě, že patříte do skupiny s písmeny Y nebo X. Stačí jen vědět, po kterém typu se porozhlédnout a s čím ho kombinovat.

Jak vybrat dámské kapsáče

Mileniálové to budou mít v živé paměti – cargo kalhoty se nosily ideálně níže položené a častokrát v kombinaci s crop topem. A ačkoli se k této variaci dnes spousta mladých žen vrací, pokud vám není -náct, nejspíš budete stát o něco střízlivějšího. Většina moderních kapsáčů má klasickou výšku pasu a rovné nebo mírně rozšířené nohavice, nejde tedy o střih, který by vám nebyl důvěrně známý.

Kapes se nebojte. Ačkoli se o nich traduje, že rozšiřují postavu, většinou to tak není. Pokud vás přece jen trochu zneklidňuje, že by vás kapsáče mohly rozšířit tam, kde o to stojíte nejméně, držte se prosté poučky: Nevybírejte si nohavice s výraznými kapsami, které jsou položené přesně v místě vaší „kritické zóny“, a zbytečně je nenafukujte tím, že byste do nich cokoli vkládaly.

S čím nosit cargo kalhoty

A s čím tedy cargo pants párovat? Inspirovat se můžete dánskou ikonou Pernille Teisbaek nebo německou influencerkou Leonií Hanne a vsadit na sako. Jestli hodláte přidat stejně jako tyhle stylové holky podpatky, klidně jděte do oversized střihu, v opačném případě se mějte při spojení dvou objemnějších kousků na pozoru – nemusí lichotit všem.

Kapsáče můžete doplnit jednoduchými vršky, bodnou jim ale také ryze ženské kusy, které je dokážou zjemnit. V tomto ohledu můžete opisovat od kodaňské královny Emili Sindlev, která kalhoty doladila vzdušnou halenkou.

Nejstylovější úlovky z obchodů

Přemýšlíte, jestli se do cargo trendu pustit? Možná vás přesvědčí konkrétní kousky, které můžete najít v obchodech. Kapsáče se dají pořídit v nejrůznějších formách – od klasické látky přes koženku až po denim. A když je spojíte s nějakou nadčasovou klasikou, budete mít v záloze další stylový, ale stále ležérní outfit.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 749 Kč. Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1120 Kč. Pull & Bear, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 880 Kč. Reserved, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 399 Kč. Weekday, 1570 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. InWear, 3000 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1050 Kč. H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám