Hlavní obsah

Lněný komplet jako stylová záchrana pro horké dny: Pořídit si můžete variantu s šortkami i kalhotami

Foto: Photo Book Pro, Shutterstock.com

Foto: Photo Book Pro, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlí, nebo móda? Na tuhle záludnou otázku odpovídat nemusíte. A to ani v tropických letních dnech. Pokud hledáte lehoučké oblečení, které je maximálně příjemné a současně trendy, přidejte do šatníku len. Klidně rovnou v dvojité dávce!

Článek

Když se teploty blíží k hranici třicítky, nebo ji dokonce překračují, jde móda o krok stranou. Všechny se z šatníku snažíme vylovit oblečení, které je co možná nejlehčí a ve kterém se budeme cítit komfortně. Tyhle nároky přitom splňují lněné soupravy, které jsou navíc letos maximálně trendy. A právě díky tomu jich v obchodech najdete dostatečné množství na to, abyste si z nabídky vybraly to své.

Mačkání neřešte

Len patří po právu k těm nejvyzdvihovanějším letním materiálům. Je totiž prodyšný, na omak chladivý, rychleschnoucí (bavlnu strčí do kapsy), poměrně odolný a navíc příliš nepohlcuje pachy. Ano, mačká se, taková je ale jeho přirozenost a nikdo nečeká, že bude lněné oblečení vyrovnané. Tuhle obavu proto rovnou hoďte za hlavu a netrapte se tím, že se vám lněná košile během dne pokrčí.

Komplety si zamilujete

Hitem letošního léta jsou soupravy, takže pokud to se lnem myslíte vážně, pořiďte si ho rovnou coby komplet. V obchodech nejčastěji natrefíte na sladěnou košili s šortkami, které se vám budou mimochodem velmi hodit i na letní dovolené. Vybrat si můžete také variantu s kalhotami, které bývají příjemně volné. Chcete-li váš styl posunout, vsaďte na lněnou vestu, která se dá obléknout jen tak na tělo – skvěle vypadá právě v doprovodu kalhot. Součástí lněné dvojky může být i sako, které si v kombinaci s basic tílkem nebo trikem můžete vzít také do práce.

Len se nejčastěji objevuje v neutrálních barvách a především všech světlých odstínech, sáhnout ale klidně můžete i po něčem výraznějším. Na léto bude skvěle vypadat meruňková, limetková, lila nebo třeba světle žlutá. K přírodnímu materiálu se také skvěle hodí slaměné doplňky, takže pokud máte v zásobě košíček nebo oblíbený slamák, nezdráhejte se ho připojit.

Načítám