Hlavní obsah

Trendy vlasy na podzim 2019? Povolen ještě větší odrost

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brunetka, nebo blondýna? Buďte obojí a ještě ušetříte za kadeřníka. Odrosty jsou totiž in. Co dalšího koluje na Instagramu a mezi celebritami?

Článek

Ombré a balayage  jsou dobře známé techniky barvení vlasů, které jsou na výsluní v různých obměnách už několik let. Ombré je zesvětluje po celé délce, u hlavy je barva nejtmavší a v koncích nejsvětlejší. U balayage jde o zesvětlené pramínky, které vytváří dojem vyšisování od slunce. Barvy se nedávají až ke kořínkům, také zde zůstává odrost.

Letos mají obě techniky nový kabát, alespoň co se odstínu a jejich kreativních názvů týče. A pokud vás láká temná strana, bude se vám zamlouvat trend houbové hnědé (mushroom brown) nebo teplejší karamelové.

Houbový odstín pro brunety i blondýny

Mushroom brown neboli houbově hnědá zažívá boom na Instagramu. U hlavy je odstín středně hnědý a konce jsou prosvětlené. Jste-li přirozená brunetka, stačí si nechat zesvětlit délky a konce technikou balayage, ale ty nejsou natónované do blond, ale spíš tlumené popelavé. Je to skvělé řešení, pokud už nosíte ombré a chcete se zbavit žlutých tónů, které na blond vlasech napáchalo přes léto slunce.

Houbovou barvu si můžou dát i blondýnky a byla by to přesně ta, kterou nazýváme ošklivě „špinavá blond“. Ani moc zlatá, ani moc žlutá, ale ani moc šedá – prostě perfektní mix, který vám připraví kadeřník na míru vlasům.

U obou variant jde o kombinaci teplých a studených tónů, takže se jí nemusí bát vůbec nikdo. Je to navíc ne tolik drastický způsob, jak oživit barvu bez větších závazků a obav o kvalitu vlasů. Stačí k tomu pár prosvětlených proužků a přeliv v „houbovém“ odstínu.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Gigi Hadid (24) nosívala hodně prosvětlené vlasy melíry, ale v poslední době je věrná své přirozenější tmavší blond, v trendy slovníčku tedy mushroom blond. Jessica Alba (38) nosí vlasy prosvětlené balayage nebo ombré technikou a natónované je má pokaždé jinak, tady zrovna do popelavých tónůFoto: Profimedia.cz

Čokoládový karamel

Pokud neholdujete studenějším odstínům vlasů a jste brunetka, zkuste letos karamelové odlesky, to znamená do zlata, které rozzáří obličej a dodají hnědé barvě opticky objem. Opět jsou prosvětlené spíš délky vlasů a konce. Nosí je třeba Beyoncé (37), modelka Emily Ratajkowski (28) nebo herečka Dakota Johnson (29).

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Přirozený odstín hnědé se zlatavými odlesky v délkách a koncích, tak to nosí Dakota Johnson nebo Emily RatajkowskiFoto: Profimedia.cz

Citrínová blond

Blondýna, nebo brunetka? Už se nemusíte rozhodovat. Zkuste citrínovou blond (citrín je žlutý křemen). Je to balayage s větším odrostem a především s perfektně doladěným přechodem. U hlavy nejsou vlasy úplně hnědé, ale spíš by spadaly do kategorie tmavé přírodní blond. Díky tomu se zářivě blonďatými konci víc ladí. Ty nejsou natónovány do studena, ale zanechávají si teplý, zlatavý tón.

Za nás tento trend vede – je to pohodlné, nemusíte odrost dobarvovat každý měsíc a vlasy si od zesvětlování alespoň odpočinou. Víc takových trendů, které šetří naši kapsu i vlasy!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Margot Robbie (29) si poslední dobou nechává blonďatou odrůst, přechod mezi barvami ale není vůbec ostrý, a tak to má vypadat. Podobně to nosí i modelka Candice Swanepoel (30)Foto: Profimedia.cz

Mohlo by vás zajímat: Jak mít krásné a zdravé vlasy?

Reklama

Související témata:

Načítám