Hlavní obsah

Zlatou podprsenku vyměnila za tylovou sukni. Jak šel čas se Sarah Jessicou Parker, které je dnes 59

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sarah Jessica Parker slaví 59. narozeniny. Ačkoli má na kontě bezpočet rolí, pro většinu diváků zůstává sloupkařkou Carrie ze Sexu ve městě. A není divu – osobitá herečka ji svým stylem připomíná i mimo obrazovku. Z kopírování šatníku seriálové postavy ji ale nikdo obvinit nemůže. Kousek Carrie v sobě měla odjakživa. Podívejte se, jak se během života měnil její styl.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Sarah Jessica Parker je úspěšná herečka s několika Zlatými glóby (ano, všechny souvisí s rolí Carrie Bradshaw). Vede vlastní produkční společnost Pretty Matches a má i vlastní módní značku SJP. Můžete si od ní koupit drobné doplňky, vůně a především krásné boty, které jsou srdcovou záležitostí nejen Carrie, ale i její představitelky.

Sex ve městě z ní udělal hvězdu

Svůj broadwayský debut si odbyla v pouhých jedenácti letech a v devatenácti byla obsazena do prvních filmů. V devadesátých letech natočila celou řadu snímků, byl to ale Sex ve městě, který její kariéru katapultoval do hvězdných výšin. Kultovní seriál se natáčel v letech 1998-2004 a později na něj navázaly dva filmy. Po více než desetileté pauze se svět Carrie a jejích (téměř všech) kamarádek znovu zhmotnil v seriálu A jak to bylo dál…, jehož třetí série je plánovaná na příští rok.

Na obrovské popularitě seriálu měla zásluhu i skvělá móda, pod kterou byla podepsaná stylistka Patricia Field. A byla to právě Sarah Jessica Parker, kdo ji do Sexu ve městě doporučil. Znaly se z natáčení filmu Rapsodie v Miami, takže Patricia Field dobře věděla, koho bude v seriálu oblékat. „Měla jsem štěstí, protože Sarah módu miluje,“ řekla stylistka magazínu Fashionista. „Společně nám to šlo skvěle. Chápala mě, a právě proto měla Carrie takový úspěch. Sarah se do všeho zapojovala. Je to, jako když chcete tančit tango - potřebujete k tomu dobrého partnera,“ pěla na herečku chválu Patricia Field.

Carrie, nebo Sarah Jessica?

Patricia Field brala v potaz i hereččin osobní vkus, což se na postavě seriálové Carrie viditelně promítlo. Sarah Jessica Parker měla už před natáčením módu v lásce a nikdy se nebála experimentovat. Stačí se podívat na její fotky z devadesátých let, kdy na filmovou premiéru vyrazila v červenooranžových sametových kalhotách a zlaté podprsence, přes kterou si oblékla krátké sako s barevnými kamínky. I u většiny jejích dalších outfitů si řeknete, že je to něco, co by si z fleku oblékla Carrie. Otevřete si naši fotogalerii a uvidíte sami.

Sarah Jessica Parker a její osudoví muži

Zatímco styl má herečka podobný jako Carrie, její soukromý život je mnohem poklidnější. Její první láskou byl herec Robert Downey Jr., se kterým randila od svých osmnácti. Vztah krachl kvůli jeho drogovým eskapádám o sedm let později. Chodila i s Johnem F. Kennedym Jr., synem prezidenta Kennedyho, a během natáčení filmu Líbánky v Las Vegas (1992) randila s hereckým kolegou Nicolasem Cagem. Svého pana Božského potkala v roce 1992 a o pět let později si herce Matthewa Brodericka vzala - v černých svatebních šatech. A ačkoli se ani jim nevyhnuly partnerské krize, pár je spolu dodnes a mají tři děti. Nejstaršímu synu Jamesovi je jednadvacet let, dvojčatům Marion a Tabithě, jež herečce odnosila náhradní matka, je patnáct.

Načítám