Hlavní obsah

Krémová kuřecí polévka s houbami a zeleninou

Hodnocení:
(30)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Ať už vám zbyly odřezky, skelety či křídla, nebo si polévku chcete udělat prostě proto, že na ni máte chuť, máme pro vás tip, jak zabodovat u celé rodiny. Navíc vám stačí jíška, hrst sušených hub a trocha zeleniny.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 hrst sušených hub
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • muškátový květ
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 70 g sterilované cizrny
  • 4 lžíce hladkolisté petržele
Článek

Postup

Krok 1: Začněte kuřecím vývarem. Jak na něj, se dozvíte třeba v tomto článku, stačí vynechat kurkumu. Aby byl opravdu dokonalý, se můžete inspirovat zde.

Krok 2: V hrnci rozehřejte máslo a zaprašte ho hladkou moukou. Usmažte světlou jíšku a postupně ji zalévejte horkým vývarem. Metličkou přitom pořádně prošlehávejte, aby se nezavařily jíškové hrudky. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a petržel (kdo chce, může dát i kousek celeru) a hrst hub. Okořeňte solí, pepřem, špetkou muškátového květu a jemně nasekaným rozmarýnem a uvařte doměkka.

Krok 3: Pokud máte, oberte mezitím maso ze skeletů (křídel) z vývaru – polévka je ale vynikající i bez masa, jen v tom případě dejte o něco víc cizrny. Když je polévka hotová, vložte do ní maso a zmiňovanou propláchnutou cizrnu. Podávejte ozdobené nasekanou hladkolistou petrželí.

Jaká je vaše oblíbená verze kuřecí polévky?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.