Hlavní obsah

Křenové bramboráky bez česneku

Hodnocení:
(127)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Pro někoho jídlo chudých, pro jiného (třeba pro nás) naprosto bezkonkurenční záležitost. Ano, řeč je o bramborácích! Zkuste tuhle klasiku tentokrát s křenem místo česneku. I tak budou mít pěkný říz a navíc po nich klidně můžete jít na rande.

Ingredience pro:
4 porce
Na bramboráky
  • 600 g brambor
  • 2 lžíce čerstvého křenu
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • sádlo
Na křenový dip
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého křenu
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nechte chvíli pustit šťávu, než si připravíte zbytek. Křen také najemno nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem, solí, čerstvě mletým pepřem, jemně sekanou cibulí a opravdu pořádně vyždímanými bramborami.

Krok 2: Přidejte tolik mouky, aby vzniklo soudržné těsto, mně stačily asi tři lžíce. V rozpáleném sádle nebo oleji pak z obou stran dozlatova smažte malé bramboráky a nechte je okapat na papírové utěrce.

Krok 3: Podávejte s dipem ze smetany ochucené dalším čerstvým křenem a trochou soli.

Tip: Bramboráky dochuťte majoránkou, mletým kmínem nebo klidně i klasicky česnekem.

Nevíte, co se zbylým křenem? Připravte si z něj lahodný domácí naložený křen. Vydrží pěkně dlouho a na rozdíl od kupovaných neobsahuje žádnou chemii!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.