Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: thelefty, Shutterstock.com

Foto: thelefty, Shutterstock.com

Sladkost, která zasytí? Podávejte krupicovou halvu s brusinkami!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 hrnky polotučného mléka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek krupičky
  • 1/3 hrnku másla
  • 1 hrnek ořechů
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce rumu
Článek

Postup

01.

Rozinky i brusinky namočte do vařící vody, nebo je lze namočit přímo do rumu. Mléko za častého míchání svařte s cukrem a odstavte z plotýnky.

02.

V pánvi rozpusťte máslo (nebo zahřejte olej) a přisypte krupici s mletými nebo sekanými oříšky. Za stálého míchání krupici pražte, dokud trochu nezezlátne (trvá to asi deset minut). Ke krupici po částech přidávejte mléko a promíchávejte, aby nevznikly hrudky. Pak míchejte, dokud se směs nezmění v hmotu připomínající svou konzistencí velmi hustou krupicovou kaši.

03.

Do hotové směsi přimíchejte brusinky a rozinky, případně další oblíbené sušené ovoce. Připravené menší mističky vymažte olejem a naplňte krupicovou směsí. Nechte vychladit a pak skladujte v ledničce, kde zakrytá fólií vydrží i několik dní – chutná ovšem skvěle i teplá. Můžete podávat posypané praženými oříšky a mandlemi, posypané čokoládou, zkrátka podle toho, jak má kdo mlsný jazýček.

Podívejte se na další božské recepty z krupice.

Reklama

Související témata:

Načítám