Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dietní polévka, která vás zasytí, a přitom vám bude i chutnat? Máme jeden tip! Zkuste tuhle krůtí s kukuřicí.

15 min.
Příprava
2 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks krůtích krků
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 3 stonky řapíkatého celeru
    9
  • 1 lžička soli
  • 15 kuliček celého černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
K dokončení
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 75 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Krky omyjte a ve velkém hrnci zalejte spolu s celou oloupanou cibulí, mrkví, česnekem, řapíkatým celerem (nebo jinou zeleninou vhodnou na vývar) litrem a půl vody. Přidejte lžičku soli, pepř, bobkové listy, nové koření a povařte asi 2 hodiny do změknutí.

02.

Vývar sceďte, zeleninu a koření vyhoďte, a až krky trochu vychladnou, oberte z nich maso.

03.

Cibuli nakrájejte a nechte spolu s kostičkami zelené i červené papriky změknout na másle. Trochu osolte, přidejte krémový sýr a míchejte, až se rozpustí. Zalejte vývarem, vmíchejte maso a kukuřici, opepřete a nechte chvíli prohřát.

Polévku můžete zahustit i klasickou jíškou, ale krémový sýr dodá smetanovou chuť, není tak těžký a polévku také trochu zahustí.

Související témata:

Načítám