Hlavní obsah

Krůtí polévka s kukuřicí

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
2 hodiny 20 minut
Náročnost
nízká

Dietní polévka, která vás zasytí, a přitom vám bude i chutnat? Máme jeden tip! Zkuste tuhle krůtí s kukuřicí.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 krůtí krky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • sůl
  • 15 kuliček celého černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky celého nového koření
Na dokončení
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 75 g krémového sýra
  • 1 plechovka kukuřice
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Krky omyjte a ve velkém hrnci zalejte spolu s celou oloupanou cibulí, mrkví, česnekem, řapíkatým celerem (nebo jinou zeleninou vhodnou na vývar) litrem a půl vody. Přidejte lžičku soli, pepř, bobkové listy, nové koření a povařte asi 2 hodiny do změknutí.

Krok 2: Vývar sceďte, zeleninu a koření vyhoďte, a až krky trochu vychladnou, oberte z nich maso.

Krok 3: Cibuli nakrájejte a nechte spolu s kostičkami zelené i červené papriky změknout na másle. Trochu osolte, přidejte krémový sýr a míchejte, až se rozpustí. Zalejte vývarem, vmíchejte maso a kukuřici, opepřete a nechte chvíli prohřát.

Polévku můžete zahustit i klasickou jíškou, ale krémový sýr dodá smetanovou chuť, není tak těžký a polévku také trochu zahustí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama