Hlavní obsah
3,8
(11)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Krůtí maso je dietní, a proto ho určitě oceníte jako pomocníka nejen při novoročním hubnutí. Jak ho chutně připravit? Třeba jako roládu se sušenými rajčaty!

10 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Roláda
  • 600 g krůtích prsou
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 ks mozzarelly
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
K podávání
  • 400 g mražených fazolových lusků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Maso očistěte, nařízněte, aby vznikla placka, a mezi dvěma pláty potravinářské fólie (díky ní se maso nebude lepit na paličku a nehrozí jeho protrhnutí) z obou stran naklepejte. Naplňte směsí nastrouhané mozzarelly, nasekaných rajčat, bazalky, ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře a zamotejte.

02.

Utáhněte provázkem, osolte, opepřete a zabalte do naolejovaného alobalu, aby se roláda upekla rovnoměrně. Podlijte trochou vody a pečte hodinu při 190 °C. Sundejte alobal, polijte šťávou (případně přidejte další vodu) a pečte ještě asi 15 minut dozlatova.

03.

Podávejte s fazolkami, které poduste s trochou oleje, solí a čerstvě mletým pepřem.

Další recepty, kde hlavní roli hraje krutí maso.

Související témata:

Načítám