Hlavní obsah

Kukuřičné placky hotové raz dva

Hodnocení:
(73)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi sladkou kukuřici? Zatímco za teplých dní si ji člověk mohl dopřávat na grilu třeba s bylinkovým máslem, v podzimních a zimních dnech oceníte kukuřičné placky dělané na pánvi. Skvělé jsou jako svačina na cesty, jen tak na chuť, či jako netradiční příloha.

Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g mražené kukuřice
  • 170 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Kukuřici nechte rozmrznout, pak z ní sceďte všechnu případnou přebytečnou tekutinu.

Krok 2: Ke kukuřici přidejte všechny zbylé suroviny – mouku, vejce, sůl a pepř, muškátový květ, kypřicí prášek a jemně nasekanou nať z jarní cibulky.

Krok 3: Vymíchejte těsto, které hezky drží pohromadě a jen ztěžka se roztéká do stran. Podle potřeby přidejte trochu mouky nebo pár lžic mléka či smetany.

Krok 4: V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící do něj tvořte placky, které osmahněte z obou stran dozlatova.

K plackám se hodí i nějaký ten skvělý dip. Zkusit můžete jeden ze tří dipů, které dodají vašemu jídlu šmrnc nebo třeba kreolskou majonézu.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 10. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.