Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte rádi sladkou kukuřici? Zatímco za teplých dní si ji člověk mohl dopřávat na grilu třeba s bylinkovým máslem, v podzimním a zimním období oceníte kukuřičné placky dělané na pánvi. Skvělé jsou jako svačina na cesty i jako netradiční příloha.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g mražené kukuřice
  • 170 g hladké mouky
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 1 špetka muškátového květu
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1/2 hrnku oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kukuřici nechte rozmrznout, pak z ní sceďte všechnu případnou přebytečnou tekutinu.

02.

Ke kukuřici přidejte všechny zbylé suroviny – mouku, vejce, sůl a pepř, muškátový květ, kypřicí prášek a jemně nasekanou nať z jarní cibulky.

03.

Vymíchejte těsto, které hezky drží pohromadě a jen ztěžka se roztéká do stran. Podle potřeby přidejte trochu mouky nebo pár lžic mléka či smetany.

04.

V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící do něj tvořte placky, které osmahněte z obou stran dozlatova.

K plackám se hodí i nějaký ten skvělý dip. Zkusit můžete jeden ze tří dipů, které dodají vašemu jídlu šmrnc nebo třeba kreolskou majonézu.

Načítám