Hlavní obsah

Kuře na cideru

Hodnocení:
(37)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Pivo a víno se při vaření používají běžně. Zkusili jste už ale podlít maso suchým jablečným cidrem? Díky kyselinám, které obsahuje, bude kuře krásně jemné a omáčka příjemně navinulá a osvěžující. Co víc si v horkém počasí přát!

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 4 kuřecí stehna
  • 3 lžíce oleje
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 330 ml cideru
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

Krok 1: Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Kuře omyjte a osušte, cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a zatím nechte stranou.

Krok  2: V hrnci, který může do trouby, rozehřejte olej na střední teplotu a opečte na něm stehna z obou stran. Vložte je nejdřív kůží dolů a buďte trpěliví – nesnažte se je otáčet násilím, potrhali byste je. Až bude maso opečené, pustí se samo.

Krok 3: Opečené kuře vyjměte, do uvolněného hrnce vsypte slaninu a cibuli a krátce opečte. Přilijte cider a uvolněte všechny přípečky ze dna. Vraťte do hrnce kuře, osolte, přidejte bylinky a vložte do trouby.

Krok 4: Pečte asi 15 minut při 200 stupních, poté teplotu snižte na 180 a za občasného polévání výpekem dopečte dozlatova.

Krok 5: Jako příloha se nejvíc hodí šťouchané brambory a svěží listový salát. Porce na talíři ozdobte nasekanými bylinkami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama