Hlavní obsah
3,6
(42)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pivo a víno se při vaření používají běžně. Zkusili jste už ale podlít maso suchým jablečným cidrem? Díky kyselinám, které obsahuje, bude kuře krásně jemné a omáčka příjemně navinulá a osvěžující. Co víc si v horkém počasí přát!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 3 lžíce oleje
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 330 ml cideru
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Rozehřejte troubu na 200 stupňů. Kuře omyjte a osušte, cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a zatím nechte stranou.

02.

V hrnci, který může do trouby, rozehřejte olej na střední teplotu a opečte na něm stehna z obou stran. Vložte je nejdřív kůží dolů a buďte trpěliví – nesnažte se je otáčet násilím, potrhali byste je. Až bude maso opečené, pustí se samo.

03.

Opečené kuře vyjměte, do uvolněného hrnce vsypte slaninu a cibuli a krátce opečte. Přilijte cider a uvolněte všechny přípečky ze dna. Vraťte do hrnce kuře, osolte, přidejte bylinky a vložte do trouby.

04.

Pečte asi 15 minut při 200 stupních, poté teplotu snižte na 180 a za občasného polévání výpekem dopečte dozlatova.

05.

Jako příloha se nejvíc hodí šťouchané brambory a svěží listový salát. Porce na talíři ozdobte nasekanými bylinkami.

Reklama

Načítám