Hlavní obsah
3,2
(52)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Osvěžte klasickou bramborovou kaši hráškem a mátou! Tahle kombinace zní možná neobvykle, ale je mnohokrát poctivě otestována a vaši přílohu pozvedne do úplně jiných výšin.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g brambor
  • 350 g mraženého hrášku
  • 5 g soli a pepře
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 3 lžíce másla
  • 1 hrst čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Oloupané a na menší kusy pokrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka.

02.

Mezitím 2 minuty v osolené vodě povařte hrášek, sceďte, propláchněte studenou vodou, aby zůstal hezky zelený, a spolu s mlékem (nebo smetanou) a nasekanou mátou rozmixujte dohladka. Část hrášku můžete nechat na ozdobu.

03.

Slité brambory rozšťouchejte s máslem, vmíchejte hrášek, podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat. Hráškové pyré je skvělé k rybám a drůbeži.

Foto: Jakub Jurdič

Bramborové přílohy vůbec nemusejí být nudné!Foto: Jakub Jurdič

Znáte irský colcannon? Je to vlastně nastavovaná kaše s kapustou, pórkem a extra porcí másla!

Reklama

Související témata:

Načítám