Hlavní obsah

Božská bramborová kaše s hráškem a mátou

Hodnocení:
(41)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Osvěžte klasickou bramborovou kaši hráškem a mátou! Tahle kombinace zní možná neobvykle, ale je mnohokrát poctivě otestována a vaši přílohu pozvedne do úplně jiných výšin.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g brambor
  • 350 g mraženého hrášku
  • sůl a pepř
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 3 lžíce másla
  • 1 hrst čerstvé máty
Článek

Postup

Krok 1: Oloupané a na menší kusy pokrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka.

Krok 2: Mezitím 2 minuty v osolené vodě povařte hrášek, sceďte, propláchněte studenou vodou, aby zůstal hezky zelený, a spolu s mlékem (nebo smetanou) a nasekanou mátou rozmixujte dohladka. Část hrášku můžete nechat na ozdobu.

Krok 3: Slité brambory rozšťouchejte s máslem, vmíchejte hrášek, podle chuti osolte a opepřete a můžete podávat. Hráškové pyré je skvělé k rybám a drůbeži.

Foto: Jakub Jurdič

Bramborové přílohy vůbec nemusejí být nudné!

Znáte irský colcannon? Je to vlastně nastavovaná kaše s kapustou, pórkem a extra porcí másla!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.