Hlavní obsah
3,2
(128)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Připravte si voňavou podzimní pečínku. Křehká kuřecí stehna s jablky, ciderem a výtečným kořením jsou opravdu jednoduchá a přitom chutnají fantasticky.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 3 ks jablek
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička skořice
  • 200 ml cideru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Jablka i cibuli nakrájejte na klínky. Dejte je do misky, přidejte lístky tymiánu a rozmarýnu a promíchejte. Kuřecí stehna osolte, opepřete a poprašte skořicí. 

02.

Pekáček vymažte máslem a na dno rozložte směs s jablky. Na ni položte kuřecí stehna a poklaďte je kousky zbylého másla. Podlijte polovinou cideru a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

03.

Stehna přelévejte výpekem, v polovině pečení dolijte zbylý cider a pak stehna dopečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory

Používáte při vaření cider? Skvělé je kuře na cideru se zakysanou smetanou, kuřecí stehna na cideru se slaninou anebo závin z listového těsta s jablky a ciderem. Za vyzkoušení stojí i netradiční svařák z cideru.

Načítám