Hlavní obsah
3,0
(169)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pokud milujte pokrmy z jednoho hrnce, tak tento vás nadchne. Šťavnaté maso s jemnou náplní a přílohou je ideální jídlo pro celou rodinu. Do pekáčku můžete podle chuti přidat ještě jinou zeleninu, než jen uvedenou cibuli. Záleží na vaší chuti a fantazii.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 100 g gorgonzoly
  • 2 lžíce oleje
  • 5 g soli a pepře
  • 800 g brambor
  • 2 ks cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Maso opatrně nařízněte a do každého napěchujte trochu gorgonzoly. Kapsu pak stáhněte párátky, aby sýr při pečení nevytekl. Takto připravené maso osolte a opepřete.

02.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vyskládejte do ní maso a na každé dejte plátek slaniny. 

03.

Brambory očistěte. Pokud jsou větší, nakrájejte je, menší můžete nechat v celku. Cibuli nakrájejte na čtvrtinky. 

04.

Brambory i cibuli promíchejte, osolte, opepřete, pokapejte olejem a přidejte tymián. Směs přidejte k masu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky. 

05.

Pak přilijte na brambory smetanu a pečte dalších 30 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti. 

Připravte si zeleninový salát se sýrem nebo pro masožravce doporučujeme čerstvý salát s parmskou šunkou, který si můžete dát i jen tak!

Reklama

Načítám