Hlavní obsah

Pečené rozmáčklé brambory s česnekem a sýrem

Hodnocení:
(422)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Křupavé na povrchu, měkké uvnitř a parádně vonící po bylinkách a česneku. Vařené brambory získají úplně jiné grády, když je lehce rozmáčknete, přidáte ochucený olejíček a na chvíli ještě přesunete do trouby. Uvidíte!

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g baby brambor
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst parmezánu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Vydrhnuté brambory (vybírejte co nejmenší) uvařte v hodně osolené vodě téměř doměkka, to trvá kolem 25 minut.

Krok 2: Velký plech pomažte trochou oleje, slité brambory na něj přemístěte a plechovým hrnkem či dlaní je rozmáčkněte do placky.

Krok 3: Potřete je olejem nebo máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami. Já dala rozmarýn, tymián a petržel, ale použít můžete klidně i kupovanou sušenou směs. Osolte a opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dokřupava. Posypejte strouhaným sýrem a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič

Z brambor vykouzlíte originální přílohy!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.