Hlavní obsah

Kuřecí paličky pečené v marinádě ze zakysané smetany

Hodnocení:
(43)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Díky enzymům v zakysané smetaně kuřecí maso dokonale zkřehne a v kombinaci s exotickým kořením se dočkáte skvělého chuťového zážitku. Vyzkoušíte kuřátko na marocký způsob?

Ingredience pro:
3 porce
Na kuře a marinádu
  • 7 kuřecích paliček
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 kůra z půlky citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce soli
Na dip
  • 50 g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup 

Krok 1: Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitní zakysané smetany vmíchejte koření - skořici, kardamom, kurkumu, římský kmín a zázvor. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, nadrcený menší stroužek česneku, nasekanou zelenou petrželku, čerstvě mletý pepř a sůl. Do této směsi vložte osolené kuřecí paličky a nechte je, ideálně přes noc, marinovat. 

Krok 2: Troubu předehřejte na 180 stupňů. 

Krok 3: Kuřecí stehýnka rozložte do nízkého pekáče nebo litinové pánve. Podlijte asi 50 ml vody a vložte do trouby. Maso pečte prvních 35 minut přikryté alobalem, pak troubu přepněte na funkci gril a pečte dozlatova dalších asi 25 minut.

Krok 4: Mezitím si ze zakysané smetany, kousku česneku, soli a pepře připravte svěží dip.

Krok 5: Kuřecí paličky servírujte se zeleninovým salátem, pita chlebem nebo rýží

 V létě můžete tyto kuřecí paličky připravit i na grilu! 

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama