Hlavní obsah
3,2
(45)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Díky enzymům v zakysané smetaně kuřecí maso dokonale zkřehne a v kombinaci s exotickým kořením se dočkáte skvělého chuťového zážitku. Vyzkoušíte kuřátko na marocký způsob?

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Kuře a marináda
  • 7 ks kuřecích paliček
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce soli
Dip
  • 50 g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup 

01.

Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitní zakysané smetany vmíchejte koření - skořici, kardamom, kurkumu, římský kmín a zázvor. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, nadrcený menší stroužek česneku, nasekanou zelenou petrželku, čerstvě mletý pepř a sůl. Do této směsi vložte osolené kuřecí paličky a nechte je, ideálně přes noc, marinovat. 

02.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. 

03.

Kuřecí stehýnka rozložte do nízkého pekáče nebo litinové pánve. Podlijte asi 50 ml vody a vložte do trouby. Maso pečte prvních 35 minut přikryté alobalem, pak troubu přepněte na funkci gril a pečte dozlatova dalších asi 25 minut.

04.

Mezitím si ze zakysané smetany, kousku česneku, soli a pepře připravte svěží dip.

05.

Kuřecí paličky servírujte se zeleninovým salátem, pita chlebem nebo rýží

 V létě můžete tyto kuřecí paličky připravit i na grilu! 

Reklama

Načítám