Hlavní obsah
3,1
(17)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

„Já osobně dělám tuto pomazánku jednou za čas, když nestíhám vařit. Můžete na ni využít i zbytky pečeného nebo grilovaného kuřecího masa. Vařené je ale nejlepší,“ přidává na úvod tip ke své oblíbené pomazánce zpěvačka Heidi Janků.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pomazánku
  • 200 g kuřete
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 ks jablek
  • 1 ks broskví
  • 50 g sterilovaného celeru
Článek

Postup

01.

Kuře oberte, nakrájejte na malé kousky.

02.

Směs zalijte jogurtem smíchaným s majonézou, ochuťte a zamíchejte.

Tip: Je to ideální pomazánka na jednohubky! Pokud chcete podávat v miskách jako kuřecí salát, můžete přidat na drobné kousky nakrájené jablko nebo celer či broskev. „Tím vlastně i hmota nabude, takže když přijde víc hostů, než jste čekali, nepřekvapí vás to,“ dodává Heidi.

Jestli vám kombinace kuřete s jablky zachutnala, vyzkoušejte i jablečno-kuřecí pomazánku.

Reklama

Související témata:

Načítám