Hlavní obsah

Léčivé kameny podle znamení. Kde ho mají nosit Váhy?

Foto: Katja El Sol Cemazar, Shutterstock.com

Foto: Katja El Sol Cemazar, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Každé znamení zvěrokruhu má své citlivější tělesné partie, náchylnější k nejrůznějším nemocem a bolístkám. V jejich posílení mohou pomoci i léčivé polodrahokamy, které budete nosit neustále u sebe. Jaké pomohou právě vám?

Článek

Ideální je nosit u sebe polodrahokamy takzvaně nabité. To znamená, že kámen nejprve očistíte – pod tekoucí vodou (ideálně z přírodního zdroje, tedy třeba v potůčku, prameni), pomocí vonného kouře nebo jednodenním zakopáním do země – a následně nabijete na slunečním nebo měsíčním světle. Poté už na kámen nesmí sahat nikdo jiný kromě vás, aby na něj nepřenesl své vibrace. Jaké kameny se hodí pro jednotlivá znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Problematickou oblastí je pro Berany zejména hlava, často trpí migrénami z únavy i stresu. Proto je pro ně ideálním kamenem například ametyst, který působí blahodárně na bolesti hlavy (i bolesti obecně), navíc zmírňuje klasickou „mentální“ únavu, která se u Beranů často po náročném dni objevuje. Na migrény mají blahodárný vliv také avanturín, křišťál nebo sodalit. Aby byly blízko citlivému místu, ideálně je nechat si pro akutní použití vyrobit třeba náušnice.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Problematickou partií a slabším místem na těle Býků je jejich krk a hrdlo, mohou trpět jak na zablokované obratle a časté bolesti krční páteře, tak i na opakované angíny nebo kašel se škrábáním v krku, také jejich hlasivky často trpí. Pomohou jim zejména aragonit nebo jantar, které bojují proti angínám, vhodným pomocníkem je také akvamarín. Vhodné je nosit kámen kolem krku na jednoduchém řetízku či kůži. Známe ale také dalších 7 způsobů, jak si poradit s bolestí v krku.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býci trpí na krční páteř. Měl by jim zásadně pomoci náhrdelník s jantaremFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Exponovanou partií všech Blíženců jsou celkově horní končetiny – mohou mít problémy s ramenními klouby, ale třeba také s revmatem v prstech na rukou. Také jsou náchylnější na zlomeniny právě horních končetin i natažené svaly. Ideální je tak pro ně nosit drahé kameny na těle v podobě náramků či prstenů. Vhodný pro ně je zejména azurit, ale také český granát, pokud touží po hodnotnějším šperku, nebo naopak poměrně obyčejný karneol.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Citliví Raci nejčastěji trpí na žaludeční obtíže všeho druhu a náchylná k nejrůznějším neduhům a potížím je u nich břišní oblast. Na správné trávení se nejvíce hodí citrín, žaludek uklidní také chalcedon, který je doporučován i na akutní nevolnost během jízdy například v autě. Žaludeční vředy nejlépe reagují na smaragd a obecně se k dutině břišní vztahuje také beryl. Není nutné si rovnou nechat propíchnout pupík a nosit kámen v něm, stačí ho nosit u sebe v kapse a čas od času na břicho přikládat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Za jakkoli silné se Lvi považují, i oni mají na těle citlivější, snad slabší, místa – konkrétně jde zejména o záda, jejichž bolestí často trpí, a srdce. Co se týká problémů s páteří a zády, řeší je zejména „obyčejný“ achát jakéhokoli druhu, ale také hematit nebo odrůda křišťálu: záhněda. Na srdce je zejména v podobě přívěsku na krk vhodný růženín, který řeší také všechny citové srdeční problémy, nebo turmalín s podobným efektem.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Lvi trápí bolesti zad. Jejich ochranným a léčivým kamenem je zejména achátFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají velmi citlivou trávicí soustavu, zejména co se týká oblasti střev, která je dovede dost často pořádně potrápit. Vhodným kamenem, který napomáhá správné funkci těchto orgánů, je zelený olivín, případně také černý turmalín nebo univerzální křišťál, který se dá používat v mnoha situacích. Ideálním způsobem nošení je ozdobný pásek, který má člověk připnutý právě v dané oblasti, nebo prostě jen kámen strčit do kapsy a pravidelně pokládat na břicho, zvláště v případě potíží. Také vám můžeme doporučit osvědčené „čističky střev.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy patří mezi ty nešťastné jedince, které trápí ledviny – často dostávají nejrůznější záněty. Musí hodně řešit svůj pitný režim a udržovat příslušnou oblast v teple. Ideálním pomocníkem je safír, který je ale poměrně těžko dostupný (na druhou stranu pití safírové vody – tj. tekutiny, ve které byl safír přes noc – je nedocenitelné), ale také nefrit nebo nejobvyklejší varianta – červený jaspis. U žen také častěji nastávají menstruační bolesti a problémy s ženskými orgány, které řeší měsíční kámen nebo kámen/nekámen – korál.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jakkoli silně a neporazitelně Štíři vypadají, trpí často problémy s vylučovací soustavou, zejména močovým měchýřem a močovými cestami, které mají velmi citlivé na nejrůznější infekce. Na předcházení těmto potížím a posílení příslušných orgánů je vhodný heliotrop, malachit nebo také magnetit, všechny tři kameny jsou poměrně snadno dostupné. Stačí vhodit drobný kamínek do zadní kapsy kalhot, tam bude nápomocen nejvíce. Toho, co na zánět močového měchýře opravdu pomáhá, je ale víc. A jistě je nutná i prevence.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce jsou problematickou a citlivou oblastí nohy, konkrétně zejména kyčle a stehna, tedy jejich horní část. Jsou náchylnější k artróze v daných kloubech a také se u nich objevuje trombóza a záněty žil. Ideálním pomocníkem je méně známý chiastolit, který řeší zejména potíže s klouby, nebo hematit, který pomáhá i při pocitu těžkých nohou, který se u Střelců často objevuje. V neposlední řadě odvede svou práci také tygří oko.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou tak trochu chudáci horoskopu, protože mají ze všech znamení nejčastěji problémy se zuby – ať už jde o jejich netypický růst nebo zkrátka častější výskyt kazů a parodontózy. (Mimochodem, myslíte, že je parodontóza dědičná?) Na bolesti zubů nejlépe funguje jantar nebo již několikrát zmiňovaný, univerzálně tišící akvamarín. Vhodný je také ametyst, opět nejlépe fungují náušnice s polodrahokamy. Kromě toho se u Kozorohů také častěji vyskytují zlomeniny obecně, čemuž může pomoci zamezit kalcit nebo také chiastolit s kostmi a klouby spojený.

Foto: Ruslan Guzov, Shutterstock.com

Kozorohy pronásledují časté potíže se zuby. Měli by si přikládat na tváře dobře nabitý akvamarínFoto: Ruslan Guzov, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Problematickou, slabší partií Vodnářů je dolní část dolních končetin, lýtka a kotníky. Často trpí na křeče v lýtkových svalech, což pomáhá potlačovat bílý howlit, jinak známý také magnezit. S kotníky se pojí lazurit, který by měl zamezit nejen bolení kloubů, ale také častému „podvrtnutí“, které se Vodnářům může stávat. Kromě toho toto znamení také trpí na náchylnější oběhový systém, což pomáhá řešit granát, karneol nebo lesklý pyrit. Ideálně je navléct kameny na provázek a navázat kolem kotníku.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Znamení Ryb má neobvykle citlivé nohy pod kotníky, jde tedy hlavně o oblast chodidel. Často trpí křečemi v nohách, zvláště právě v chodidlech, z úrazů to bývají často „ukopnuté“ prsty – jako by Ryby nikdy neodhadly, kde jejich noha končí. Tyto problémy řeší modrý zirkon, také zelený malachit nebo poněkud vzácnější rubín. Ideální je nosit je v podobě náramku na kotníku nebo v prstenu posazeném třeba na prsteníku u nohy.

Máte na těle taky nějakou problémovou oblast, která věčně trpí?

Reklama

Související témata:

Načítám