Hlavní obsah

Lehoučký satén. Jak ho nosit, když venku začne mrznout?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Satén je materiál, ve kterém si budete připadat neuvěřitelně žensky a svůdně. Byla by proto škoda všechny své oblíbené saténové kousky schovávat do jara a čekat, až se oteplí. Víme totiž, jak se dá stylově zateplit.

Článek

Lehoučké saténové modely mají hned několik výhod: přidají vám na svůdnosti a jemnosti a každému outfitu dodají slavnostnější nádech. A díky své splývavosti skryjí – při správném střihu a velikosti – dost případných nedokonalostí.

Bohužel je však satén tenký a to mnohé odrazuje nosit ho i ve studenějších měsících. Přitom stačí správně vrstvit a vybírat vhodné parťáky do jednoho kompletu – pak si ho můžete užívat celý rok. A připojujeme jeden módní tip: až si budete vybírat další saténový kousek do sbírky, vyhněte se modelům s extra nápadným leskem. Vypadají totiž lacině a nekvalitně.

Něžné tóny

V světlém outfitu se budete v tomto ročním období rozhodně vyjímat. Saténové pastelové šaty se zavinovacím vrškem perfektně padnou každé postavě a jsou nejen neuvěřitelně ženské, ale i velmi pohodlné. S vysokými béžovými kozačkami a teploučkým krémovým kabátem vytvoří dokonalý look jak do práce, tak i na rande.

Foto: Archiv firem

Zleva: F&F, 799 Kč. Mango, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 1799 Kč. Marks & Spencer, 899 KčFoto: Archiv firem

Retro náboj

Sedmdesátky jsou velký hit. Vzdejte jim hold vzorovanou saténovou plisovanou sukní s asymetrickým spodním lemem. K ní už pak stačí přidat pletený rolák, který barevně ladí s potiskem, a nízké kozačky s masivnějším podpatkem. Navrch přijde bunda s kožíškem a semišovým efektem a je to dokonalé!

Foto: Archiv firem

Zleva: Topshop, 659 Kč. Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1499 Kč. Carinii (prodává Eobuv), 2897 KčFoto: Archiv firem

Sexy košilka

Saténové šaty, kterým se říká slip dress, patří mezi největší favority všech milovnic módy. Dají se nosit na nespočet způsobů. My dáváme přednost pohodlí, proto volíme komplet s měkoučkým kardiganem s hrubším pletením v pánském stylu – vznikne tak úžasný kontrast. Nezapomeňte na trendy boty s hadím potiskem a elegantní kabelku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 899 Kč. Gina Tricot (prodává Zalando), 1200 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Cos, 3499 Kč. Stradivarius, 699 KčFoto: Archiv firem

Široké nohavice

Nevíte, co se saténovými kalhotami, které jsou na první pohled pouze na večer? Přidejte k nim minimalistické kousky v základních tónech a už se dají nosit běžně na den. Jednoduchá krémová košile rovného střihu i dlouhý tmavošedý kabát budou to pravé. A aby to nebyla trochu nuda, doporučujeme výstřednější boty.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 899 Kč. C&A, 898 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Monki, 2090 Kč. Mohito, 1299 KčFoto: Archiv firem

Šik ležérnost

Saténových topů není nikdy dost. V tomto případě zde máme krásné body, které se nebude při každém pohybu vyhrnovat. Spolu s jednoduchými černými džínami s vysokým pasem vytvoří skvělý základ, který vždy dotvoříte podle svých představ a momentální nálady. My doporučujeme originální volnější sako a krásné šněrovací polobotky na jehlovém podpatku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 4285 Kč. Boohoo (prodává Tamsin), 1205 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 999 Kč. Zara, 1599 KčFoto: Archiv firem

Lehké materiály se dají obléct po celý rok. Jak se nosí v zimě krajka? 

Reklama

Načítám